söndag 25 september 2011

När man snart skall bli mormor

Och bara väntar och väntar kan man visualisera den lilla ungen med hjälp av en liten liten kofta.Den randiga koftan har ni sett förut, den är stickad i maskintvättbart sockgarn och i ungefärlig storlek 1 och halvt år. Den lilla "ärtgröna" går också att köra i maskin, ett lite tjockare garn jag börjat att färga. 52% superwash behandlad merinoull och 48% mullbärssilke. "Babymjukt" är bra benämning.
Försökte fånga lystern i garnet men lyckades inte riktigt. Koftan är stickad med stickor nr 5. kanterna med 4:or och avmaskningen är gjord med nr 6 för att undvika att det stramar. En 100grams härva räckte bra.
Knapparna är köpta hos Tummelisa, jag är svag för att blanda så det blir lite kul.
Minns ni mina knappfunderingar kring den randiga koftan, till sist blev det en mix. Har funderat mycket på det här med flick och pojkfärger. Träffar många barn och vuxna genom mitt arbete och träffar mycket sällan någon som inte signalerar sin könstillhörighet, så alla vet om det är en kvinna eller man, pojke eller flicka. Tänker att det inte är så konstigt egentligen. Men sen får vår könstillhörighet inte begränsa oss eller ge oss roller eller plagg som vi inte vill bära och känner oss hemma i. Själv bär jag aldrig kjol, tycker det är ett helt förfärligt och begränsande plagg. Tror det har med min barndom att göra. Ett av mina favoritnöjen på den tiden vara att klättra i träd och då är byxor oslagbart bäst!
med hej fr. Tant Kofta

10 kommentarer:

Emma sa...

Tjusig kofta :)

Jeanette Nord sa...

Underbara koftor!!Så härligt det måste vara att få sticka till ett litet väntat barnbarn. Jag gillade ditt val av både knappar och färg. Det är roligt med färgglatt även på små barn.

Unknown sa...

De er superfine. På en måte så enkle og friske. :))

Anonym sa...

Jättefina! Du är expert på att blanda färger!

Sunna sa...

vilken underbar väntan du har framför dig, koftan kommer bli så perfekt

Mia stickar sa...

Vilken fin kofta, mormorsglädjen lyser om den!

Nusse sa...

De är underbara!!!

Oljekritan sa...

Åh vad fina.....jag blir så inspirerad..den blårandiga..den vill jag sticka..jag blir mormor i mars...bäst att sätta i gång ju..Fin blogg du har..Karina

metamorphosis sa...

En sån söt liten, o fint där med mixade knappar!

Det där, att få sticka småkläder är en av sakerna jag ser fram emot med att bli moster/faster! (mormor/farmor hoppas jag dröjer minst ett årtionde iaf)

Visst kan man sticka åt sina egna små, men illamående/trötthet o sedemera tidsbrist gör ju att det inte blir så jätteeffektivt ändå...

Maria sa...

Mycket fint med de glada knapparna!