lördag 13 september 2008

Oboj vilket vackert väder! Solen skiner idag!

Hej Hej!
Här har det varit en solig och härlig dag idag.
Yngsta dottern och jag var på en loppisrunda under förmiddagen och vi har verkligen fyndat.
Två påsar med Angoragarn a 5 kronor styck. Ett par trådrullar av trä för 5 spänn och vackra glasknappar för 10. Det är lite Pippi Långstrumps sakletarkänsla över trådrullar och jag har letat ett tag till ett särskilt projekt. Tror jag berättar mer om det imorgon.

Storfyndet var ändå de har fina allmogestolarna som är så vackert nötta. Jag har aldrig förr sett en liknande modell. Har inte skärskådat dem helt ännu men de verkar väldigt hantverksmässigt gjorda. (De är alldeles skrovliga på undersidan). Vet att det förr bodde fattigt folk uppe i Svartedalen som försörjde sig på att slöjda och sen sälja till gårdarna nere i Götaälvdalen. Ångbåten tog med varor som också såldes inne i Göteborg. Känner till att det fanns bikupeslöjdare, kvastslöjdare och även stolmakare. Kanske är det såna stolar jag fått tag på.

Vill ni veta vad jag betalade? 90 kronor styck, är det ett fynd eller?
Ikea kan slänga sig i väggen.


Till sist kan jag berätta att på stickfronten är det min rosa angorakofta som är på tapeten. Köpte härliga knappar på KnappKarlsson igår, röda genomskinliga som karameller.
Min stickade runda filt är upprepad, fick inte mönstret att stämma. Men har inte gett upp iden ska prova den igen när jag kommit ifatt mig lite med allt som är halvfärdigt.
hej fr. Koftan

3 kommentarer:

kristina sa...

Är det inte underbart att fynda! Är lite avundsjuk på angoranystanen. Stolar har jag själv fina, men dina var verkligen riktiga fynd.

Anki sa...

Nystanen ser härliga ut. Precis såna som man vill nypa i och klappa på :)
Vilket fynd! Och vad roligt med trådrullehyllan!

Anonym sa...

Hej! vet inte vart jag ska skriva här men jag ville bara tala om att du har en väldigt vacker vas av monica bratt, den blåa, jag har en exakt likadan fast i rött. Har en liten samling med Bratt här hemma men tröttnat på att samla på det...
Ha´de gott
Anne-marie
mail. mrpicazzo@hotmail.com