torsdag 29 januari 2009

En hittad pall

Är det någon mer än jag som gillar att gå in och titta i gamla byggnader som inte används längre. Känna av den lite ödsliga atmosfären och se vad som finns kvar av prylar eller läsa lite i gamla fuktiga tidningar. Jag brukar fundera över vad som hänt i huset och vilka som bott eller arbetat där. Den här pallen är hittad i en gammal skyttepaviljong som nästan rasat ihop. Paviljongen byggdes vid förra sekelskiftet vid en liten skjutbana som en bondson ordnat uppe i skogen. Huset är enkelt byggt med små skåp efter väggarna för bössorna. Mitt bland blandat bråte av heltäckningsmattbitar från 1970 talet och gamla papptavlor för prickskytte stod pallen.

Sitsen är gjord av en tjock och kvistig skiva ek, benen är snitsigt svarvade. Ett av benen har en mycket resolut lagning. Visst är den fin! För att lyfta den kyligt gröna färgen den är målad med fick pallen sällskap av några vackra garner i björklövtoner.
hej fr. Koftan

5 kommentarer:

fale artut sa...

Jag tror att det bor en konstnär och filosof i Tant Kofta!
Det är en pall med mycket karaktär.

Emma sa...

Underbar! Jag fantiserar alltid om vad som finns kvar i gamla övergivna hus, men vågar aldrig gå in. Dags att ändra på det kanske?

Jag hoppas att du har fått boken?

kristina sa...

Jag tycker också att den är underbar!

agata sa...

Ännu ett vackert fynd! Det är något särskilt med det där som har äkta patina och slitage, till skillnad från allt sandpapper-shabbat som tillverkas nu. Och det lagade benet är ljuvligt i sin robusthet!

Maria sa...

du verkar så duktig på att se det vackra och hitta rätt bland gamla saker. Pallen är jättefin.