fredag 13 mars 2009

Ett tips mot tristessen som lätt uppstår i en bilkö

Jag pendlar till jobbet varje dag och eftersom jag bor ganska långt ut på landet och sen måste förflytta mig en del i jobbet åker jag bil. Vissa dagar samåker jag med en arbetskamrat och då har vi en trevlig stund med prat om stort och smått. Men för det mesta reser jag själv.Det här är en mycket typisk syn jag har framför mina ögon i ca 1.5 timme per dag. Alla förstår att inga innovativa tankar uppstår.

Häromdagen fick jag en idé som jag genast provade med gott resultat ( min egen utvärdering efter en testomgång)och så här gjorde jag:
Jag placerade några vackra härvor garn i vindrutan. De är spunna av Fale Artut och jag har funderat ett tag vad de ska bli. När jag satt och körde slängde jag ett getöga på garnerna emellanåt och så satte min hjärna igång. I lugn och ro bestämde jag att det ska bli en mössa på tvären, kanske med en effektkant i någon av färgerna som garnet är melerat med.
Mer och mer inser jag vikten av att skapa små guldstunder i vardagen, det här är ett.
Återkommer med fler tips framöver................................
Ha en bra fredagkväll, hälsar Koftan


10 kommentarer:

Signe sa...

När jag började läsa ditt inlägg tänkte jag att du kandke hade en stickning i knät som du tog upp när det blev kö :). Men det är bra om man kan använda sådan där tid till kreativa tankar

kristina sa...

Så utomordentligt vacker bildsekvens med ett budskap! Vackert garn! Ha en trevlig kväll!

fale artut sa...

Vilken bildserie! Mycket insprerande och glädjande! Så roligt att Du har någon nytta och glädje av garnet!
Det hade jag med, jag skrattade väldigt gott! Heja Koftan!
mot-hedar är ordet, utan bindestreck, fler som är på väg.....

EvaL8 sa...

Hej! Nu har jag haft en trevlig kväll med en stickning i knät. Tack för tipset med garn i bilen. Själv kör jag inte bil utan jag planerar medan jag cyklar eller åker buss. Jag blev jätteglad för kommentaren på min blogg. Tack och god natt.

Monica Hansen sa...

Precis! som att sitta på bussen och fundera ocskå:)

Pia sa...

Ja, det gäller att omge sig med saker som lockar till kreativitet!

sunna sa...

Vilken strålande ide, själv har jag blivit helt såld på talböcker i bilen

Maria sa...

JAg tror att hjärnan kan behöva ha det lite tråkigt ibland. Då måste den helt enkelt komma på något kul. SMart sätt att hjälpa hjärnan på traven!

The Willow Fairy sa...

Jag brukar lägga fram ett garn och så pysslar jag med annat och då och d går jag förbi och klappar på det och under tiden jag får städat så jobbar hjärnan fram en genial lösning.

Annepålandet sa...

For en genial idé!
Nå kjører jeg ikke til jobben mer, men tidligere hadde jeg to timer i kø hver dag. Jeg strikket flere babyjakker i den køen - men det var jo litt trafikkfarlig og nå er det dessuten forbudt. Heldigvis gikk det bra, og jakkene ble fine, men din idé er nok både sikrere og bedre! Det gjelder å gjøre det beste ut av det!