tisdag 10 mars 2009

Örnekulan och Fales Kofta

Idag slutade jag lite tidigare från jobbet och hann ut på en liten promenad innan mörkret kom.
Vi har haft fint väder i Göteborg idag och jag fick en härlig tur.

Inte lång ifrån där vi bor ligger ett berg som kallas Örnekulan. Naturen där omkring är mycket speciell, där är ofta väldigt stilla och berget är så högt. För tjugo år sen hade jag picknic med Bella och grannarna där den jättestora bumlingen nu ligger. En vinterkväll släppte berget ifrån sig massor av sten efter en period växelvis med värme och frost. Skylten och lilla Sigge visar hur stort berget är.
Nedanför berget finns ängar och sen tar en å vid och där blommar hasseln så vackert just nu.

Uppe på berget häckar flera olika fåglar. Korp, pilgrimsfalk och någon gång berguv.
Ikväll ska jag sitta framför tvn och sticka på Fales kofta. Jag tror den blir bra och det är kul att testa att sticka från andra hållet. Det har jag inte gjort förut.
Hej fr. Koftan

9 kommentarer:

Marika sa...

Blommande hassel... suck.
Här snöar det.

kristina sa...

Nere vid älven har jag sett att hasseln blommar, men här uppe på höjden verkar den dröja något ännu. Krokusen har slagit ut på riktigt idag, så nog är våren här.

fale artut sa...

Det ser så vårigt ut! Det var ju utmärkt val av träslag i din fina låda, lärk har ju ett naturligt rötskydd. Duktig man Du har!
Jag tycker att Fale-Koftan ser jättespännande ut, jag tror att jag skrev rätt adress på paketet!
(Beröm, alltså)

Rosenvante sa...

Fin natur du har runt dig. Vilken skön promenad du fick. Här på Gotland har det snöat hela dagen och varit riktigt blaskigt, fast nu i kväll börjar det frysa på och bli riktigt vackert. Fina färger i koftan, ska bli kul och se den färdig.

Mia stickar sa...

Här uppe i norr är det snö vart man ser, på marken i luften jag överallt! Längtar till våren! Ser spännande ut med koftan!

The Willow Fairy sa...

Jag såg också blommande hassel idag, tänkte fota på vägen hem om jag kommer ihåg det. Hängena riktigt lyser mot allt annat brunt och grått...

Pia sa...

Vackra bilder! Stickningen blir fin den också!

Garntrollet sa...

Underbara bilder!

Och vilka fina färger på koftan, den ser jättemjuk ut. Och fin. Jag tror att koftan jag stickar blir för vid... Men det går ju kanske att blocka den på längden..

Anonym sa...

Har aldrig hört talas om Örnekulan förr. Trots grannkommunen..
Tror att jag ska kolla in var den finns exakt // StickAJärna