söndag 5 april 2009

Med huvudet fullt av sten

Jag får ständigt nya idéer om vad jag kan göra, får syn på en grej och så poppar tankarna igång som popcorn i en kastrull. Egenskapen jag fått är en verkligen en resurs för mig, men har inneburit prövningar för min kära guldklimp. När vi talar om varandras egenskaper är det min idérikedom hade både gillar och avskyr mest av allt.
Jag tycker så mycket om stenar av alla de slag och hittar fina både här och där. Ett antal gånger har vi tagit traktor ut på ägorna och hämtat fina platta hällar som sedan blivit gångar i trädgården. Här ser du ett sådant fynd, vi åkte upp i skogen med liten taktor. " Den är inte stor alls" sa jag till maken" och den har en grop man kan plantera i !"
Så här stor var stenen då vi grävt fram den och baxat med den en god stund. Under flera år var den en del i ett stenparti och för ett par år sen fick den ett hål. "Det blir en fin vattenyta upptill och så får det rinna ner efter sidorna" föreslog jag. Genomförandet av den idén dröjer och nu får den stå i ett hörn i trädgården.
Däremot har vi andra stenprojekt på gång. Vi har fått några vackra gatstenblock av världens bästa granne. Här är det svärfar som är behjälplig med traktor och lyftband. Imorgon kommer en annan granne med liten grävmaskin så vi får det fint runt växthuset.
De här stenarna har legat under asfalt i ett antal år men nu kommer de på paradplats i Koftans trädgård.
Är den fin eller? En sten som från början ledde bort vattnet från stuprännan.
Hej fr. Koftan

9 kommentarer:

Eva i Halmstad sa...

En jätte fin sten ett rikigt fynd.
Må så gott.
Eva.

fale artut sa...

Jag tror att jag smäller av.....
Gissa om stårsa henen oppi ha fhlucke myche stein! Men huvvaligen. Å särschilt de dannan mä e litte HÅL i som da kan bli litt vattn i, da e ju sa herligt!
Det kommer att bli ännu vackrare i din trädgård. Det är bra att använda hjärnan till kreativa saker, det håller olika demensjukdomar på avstånd, hälsa Guldklimpen det. Så han får ta det lilla onda med det Stora Goda som heter KOFTA.

kristina sa...

Idéer är för det mesta till för att förverkligas. Visst har man fler idéer än man orkar genomföra, men med sådana stenar och om möjligheten finns, så är det ju inget snack om saken. Trädgården kommer (utan att jag vet hur det var innan!) säkert att uppgraderas flera snäpp. Först växthuset, sedan stenarna. Grattis, säger jag bara!

fale artut sa...

Glömde.... Det var en väldigt snygg traktor!

Torprosen sa...

Stensnyggt om du frågar mig....
Vi ses på torsdag och då är det väl färdigt? Kram Torprosen

Maria sa...

Hej!
Jag känner igen mig i detta med idérikedom. Brukar försiktigt fråga min man:
-är jag lite jobbig nu? när jag behöver hjälp med något projekt...

Bibbi sa...

Ha! Vi är nog släkt :)
Popcorn i skallen är en utmärkt
beskrivning på alla idéer i huvudet.
Tur vi har rediga män som kan förverkliga allt man själv inte rår med att förvekliga. Kram

The Willow Fairy sa...

Att du fastnar för stenar av olika slag kan jag verkligen sympatisera med, även om mina brukar vara lite mindre. Jag har en trevlig sten i min ficka på rocken på jobbet. Jag har en annan i en av mina handväskor. de brukar lite där och då och då klämmer jag lite på dem. Stenar är trygga.

teresa sa...

Härliga stenar! Jag är också tokig i sten - när vi åker ut med båten brukar jag alltid fråga hur många stenar jag får ta med hem... (Samma sak när vi reser till Danmark, Norge etc...)Tungt men kul! Grattis till storstenen.