tisdag 26 maj 2009

Citroner och en glädjande award

Just nu är jag tokkär i citron. Citronpaj och lemoncurd, hur gott som helst! Men för mig är det citronodling som är det roligaste. För ett år sen köpte jag en stor spaljerad citron för en mycket billig penning av frukthandlaren intill min arbetsplats. Den hade stått på gatan och småfrusit ett tag, såg förfärlig ut och nästan alla löv hade ramlat av. Nu är det fin igen och här ser du den i helfigur
Om man går in i växthuset nu så darrar luften av citronblomsdoft. Den är söt, ganska mäktig och helt underbar. Jag har även några mindre citrusträd som jag köpte på Ikea i mitten av mars och då satte jag sticklingar och i söndags de ut så här:
Då jag tog upp dem ur krukan visade sig att två (av 10) hade slagit rot, vilken lycka!Så nu har jag klippt nya sticklingar. Jordblandningen är vermiculite, småleca och blomjord.Och satsar på en citronlund!
Häromdagen fick jag en fin award av Spurven
Vad roligt att du hittat min blogg och att du gav mig en fin utmärkelse! Genom min räknare kan jag se att det återkommer personer från Finland, Norge och USA och det är jätteroligt! skickar awarden vidare till alla glada stickbloggare!
Hej fr. Koftan

5 kommentarer:

Signe sa...

Grattis både till citronerna och utmärkelsen!

fale artut sa...

Ljuvligt Koftan!
Och Grattis!
Jag brukar göra Madelein-bakelser, de doftar ljuvligt!

The Willow Fairy sa...

Lyckliga du - citronlund minsann.

kristina sa...

Så underbart med citronlund! Grattis till utmärkelsen! Kram för det!

Carolina sa...

Vill du dela med dig av något bra tips om citronerna. Mina har gula blad och ser lite halvdassiga ut. De har fått ny jord, är övervintrade i växthus, får näring 1 ggr/v.
Jag måste även meddela att jag börjat sticka på koftan, dock i något slag dockformat ;)