torsdag 28 maj 2009

Sommarkofta i bambugarn

Nu har jag börjat på min tredje kofta där man börjar uppe vid halsen och stickar nedåt. Den första var "Falekoftan" och med den började jag gilla randigt, något som jag inte vurmat för så mycket innan. Den andra var "polkakoftan" som blev lite för trång om magen. Har struntat i det och använt den ändå och nu ligger den i tvätten och det återstår att se hur det går då. Den kanske krymper jättemycket. I februari var jag på garnrea och köpte bandgarn i bambu för en billig peng och nu har jag startat med en sommarkofta. Den blir randig den här också, fast bara i en färg, tycker randningen blir så snygg över axlarna. Använde stickor 4 runt halsen och har sen gått över till 5. Ökar ungefär vartannat varv och stickar tills det blir lagom stort och delar sen upp liv och ärmar. Det blir en tung kofta med härligt slirvigt fall, åtgången blir nog ca 700gram och eftersom jag betalade 100kronor för en förpackning med 500 gram blir det en budget kofta. Det här är ingen "luststickning" utan en "bra och ha en sommarkofta stickning", men så är det ju ibland.
hej fr. Koftan

12 kommentarer:

fale artut sa...

Jag gillar modellen jättemycket!
Den blir skön att ha på sig PLUS att den är underbar och vacker!
Jag får nog försöka göra något sånt nån gång.

maja sa...

finns det beskrivningar någonstans som hjälp till att sticka uppifrån och ner?

The Willow Fairy sa...

Även bra att ha saker kan vara nog så trevliga att sticka och med stickor 5 så går det ju hyfsat snabbt

Annas Alster sa...

Va snyggt det blir! Du är verkligen en hejare på att sticka koftor!

Rosenvante sa...

Man blir så sugen att få göra en sådan kofta där man börjar uppe och stickar nedåt. Jag har mönstret på en babykofta som jag ska göra med den tekniken så det ska bli mitt provapå projekt. Din kofta ser väldigt fin ut, och sen att den är billig är bara ett stort +.

kristina sa...

Igen säger jag att det är så snyggt med det enkla. Jag har själv en älsklingskofta som jag börjat på uppifrån. Jag började med stickor 3,5 och slutade med nr 5 eller 6. Två knappar upptill enbart. jag tänker på det när jag ser dina två knappar.

kristina sa...

Igen säger jag att det är så snyggt med det enkla. Jag har själv en älsklingskofta som jag börjat på uppifrån. Jag började med stickor 3,5 och slutade med nr 5 eller 6. Två knappar upptill enbart. jag tänker på det när jag ser dina två knappar.

Annepålandet sa...

Det blir en nydelig kofte! Jeg liker også å strikke ovenfra og ned, har et strikket et par jakker som snart kommer på bloggen min, må bare få tatt noen bilder først.
Ha en fin pinse!

Anna sa...

Ja jag är fast, du har vöckt lusten att testa sticka uppifrån och ner... men var hittar man ett mönster?

Sunna sa...

Tant kofta är så passande namn. jag har äntligen provat din teknik på kofta och blev jättesåld, tyvärr har jag bara mönster på barnstorlek men ska försöka räkna om det tänkte jag, ha en skön helg

Pia sa...

Snygg modell, färgen är inte så dum den heller. Önskar dig en glad pingst.

mc-chick sa...

Hm, nu förstår jag varför jag håller på att sticka en randig kofta. Oxå uppifrån och ner. Jag har nog blivit omedvetet inspirerad av dig, eller kan man kalla mig härmapa. :-)