fredag 8 maj 2009

Ledig fredag tillsammans med Björkkoftan

Ledig dag med regn, kan det bli bättre? Inte kan man rensa ogräs då, mycket bättre att sticka.

Så jag har fortsatt på min "Björkkofta". Skörtet är nu färdigstickat, gjorde hela delen runt om på en gång, (den stickas på tvären). Nu har jag övergått till bakstycket och det blir en raglankofta. Plockar upp maskor från kanten på körtet och stickar staplar. Är nu inne på den femte stapeln och stickar ihop den vartefter stickningen växer. Tekniken har jag hämtat från Vivian Höxbros bok Dominostickning. Använder en annan kofta som mall och kör i övrigt på känn. En av tjusningarna med att sticka tycker jag är att hitta smarta lösningar som är enkla, snabbstickade och blir bra. Av den anledningen kommer jag att brodera svarta streck på stammarna i efterhand, det var för mycket mackel med att sticka dem tycker jag.
En salig blanding av garner i ull och silke. Främst i paraden står Fale Artuts handspunna Värmlandsgarner.
Tror ni man kommer att se att det är björkar? Fantiserar om att sticka en fluffsjal med lövmönster att ha till koftan, garnet till den ligger här och väntar. Från början tankte jag mig en grön halskant men nu verkar det som det blir en himmelsblå. Så är det med allt, ibland är inte målet knivskarpt men det blir bra ändå.
Ha en skön fredagkväll!

11 kommentarer:

Mia stickar sa...

Sitter stum, tittar beundrar och njuter. Den är helt fantastisk!

Rosenvante sa...

Jag håller helt med Mia, man blir bara stum.

fale artut sa...

Jag blir ju som vanligt inte stum! Helt lyrisk, fullt med ord, det bubblar och fräser, jag har lite svårt att höra allt som vill ut men,som vi säger här i Jämtland, det ser ju Fale Artut ut och jag är full av beundran! Har du någon Fan Club?
Helt allvarligt, Koftan, detta är TEXTIL KONST när den är som bäst!
Applåder och visslingar, hoppas att du hör!

Call design sa...

Håller fullständigt med föregående kommentarer! Hänförande vackert!

Sunna sa...

Jag är så facinerad, vilket hantverk, vilken konstnär

kristina sa...

Jag stämmer in i hyllningskören, men jag har en fördel! Jag har set arbetet och garnerna på riktigt! Jag vet att det är jättesnyggt! Bra idé med att brodera lite. Det gör nog björkstammarna mer subtila i sin teckning, eftersom det är såpass smått som det är.

Anonym sa...

Å det blir ju jättevackert! Så mysig idé. Jag tror absolut att man kommer se björkarna & det låter finfint med en lövmönstrad sjal till!

/Joanna

Nusse sa...

åhhhhhhhhhhhhhhhhh den är så fin så fin så fin! smitta mig med stickkunnande, please!
/Nusse

maja sa...

väntar med spänning på det fädiga resultatet, men njuter för varje nytt steg. urläckert

Tant Kofta sa...

Tack allihop för hejaropen.
Jag blir nästan generad, ibland känns en stickning bra först och sen håller den inte riktigt men den här ska bli kul att göra färdig.

Malin sa...

Det är så spännande att se din kofta växa fram. Bara att komma på idén med en björkkofta! Den är jättevacker! Det låter kul med en lövsjal att ha till tycker jag :-)