torsdag 25 juni 2009

Rosor och rengöring

Nu har mina rosor kommit igång med sin blomning och jag går runt och sniffar om kvällarna. Rosen på bilden är en modern buskros vid namn "Jacqueline du Pre". Hon är fin och lite förnäm av sig tycker jag.Imorse såg hon ut så här, då var vi laddade för årets Ullaredstur.
Nu är det kväll och vi är matta och lite slitna. Kontot har ändrat utseende och köksbänken är full av allehanda rengöringsmedel och mirakeldukar. Varje år köper jag mirakeldukar. "De är ju helt fantasiska att städa med"säger jag varje gång och äldsta dottern brukar svara. "Men du städar ju aldrig".
Jodå visst städar jag, ibland!
Den här flugan tittade på då jag fotograferade så den fick bli med den också. Nästa helg är det rosens dag på Trädgårdsföreningen i Göteborg. Värt ett besök om man är rostokig! Ett annat rostips är Flora Linneas katalog som är så himla bra att ha i väskan och kolla i.
Imorgon blir det lite "uppifrån och ner kofta" igen och så lovar jag att svara på inlägg i era bloggar. Nu ska jag titta på Ernst och sen blir det James Duries trädgårdstävling
Många hej fr. Koftan

10 kommentarer:

Rosenvante sa...

Jag längta efter att mina rosor ska börja blomma, vi ligger ju lite efter er. Är så mysigt att gå och sniff på dem.

kristina sa...

Mmm. Det är inte så dumt att sniffa på rosor. Fantastiskt att ni orkat åka till Ullared på årets hittills varmaste dag. Ni har kanske luftkonditionering förstås. Jag hade en gång en kollega som berättade att när hon var i Provance på semestern, så var det så varmt att de måste åka omkring i bilen, för där var det enda stället där det var svalt. Så det kan bli! Jag har badat med barnbarnen.

fale artut sa...

Doftande rosor är underbart! Här är också varmt, äntligen! Men du, trasor är jättebra att ha, på uttifall man får för sig att städa!Man vet ju aldrig när man får sån där Arbetslust!

Eldstickan sa...

Städkommentaren hade kunnit varit mellan mig och min dotter, klockren!!!

Sunna sa...

Å vad jag blir avundssjuk, Ullared, yeees

Cilla sa...

Jacqueline du Pre var en fantastisk cellist som hade utsrålning som ett helt kärnkraftverk, så det är klart att rosorna ser förnäma ut :-)
Verkligen vackra!

Mia stickar sa...

Så fina roser du har! Såna har jag inte vågat mig på. Vet inte om de går så bra häruppe.Jag köper också mirakeltrasor men tror inte jag städar mer för det! Det finns ju så mycke annat kul man kan göra! :)

fale artut sa...

Din ros är väldigt vacker när man tittar flera gånger, är den lite rosaaktig i mitten? Jag kan tänka mig GARN när jag ser den!

Mia stickar sa...

Du har nåt att hämta på min blogg!

Monica Hansen sa...

Rosor är underbara:)