måndag 22 juni 2009

Lite surt är det.

Idag har jag köpt citroner till årets fläderblomssaft och jag kände att jag var lite nördig då jag stod och grävde i korgen efter de vackraste frukterna.Var tvungen att ta en med omslagspapper också, visst är det fint.
Förra året testade vi och gjorde en omgång fläderblomssaft där vi bytte citronen mot lime, det blev mycket gott och vi kör en "lime edition" i år med.
Igår slog åskan sönder vår router. Jag satt och surfade när blixten slog ner utan förvarning, det small som ett pistolskott och sen var vi utan internet. Idag var jag och köpte en ny router och när jag gick där bland hyllorna i butiken fick jag se den här lilla externa hårddisken. Genast började jag ömka mig själv och jag frågade mig själv; "Koftan, skulle du bli lite gladare med en liten röd hårddisk till dina bilder?" Då svarade jag genast "Jaaa det skulle jag!" Så nu har jag en liten fin hårddisk och jag skall nog virka ett fodral till den. Det är nördigt det också, men det bryr jag mig inte om.
hej fr. Koftan


16 kommentarer:

Rosenvante sa...

Skönt att få vara det ibland. Så kör på du med nördigheten. :D

Karin //Uppsala sa...

Den är jättesöt, vi har en sådan oxå. Fast den har inget virkat fodral, får mest åka plastpåse till/från bankfacket där den bor. Tror det är lite nördigare :)

Medea sa...

Wow vilken fin röd hårddisk.
I år blir det ingen flädersaft för mig. Här i Provence har flädern blommat över för länge sedan och jag kommer inte hem till sverige förrän den blommat över där. Men jag har några flaskor i frysen tror jag så att jag kan njuta av den goda läskande smaken. Ska testa med lime någon gång. Det låter spännande.

fale artut sa...

Så himla fiffigt! Sån skulle man kanske ha till bilderna! Fodral ska det ju vara för den personliga prägeln! Ere huskut dyrt?

Sunna sa...

Lät så spännande med lime till flädern, vi gör också flädersaft här, en tradition att vi ska ha det på julbordet. du gjorde helt rätt med hårddisken, ett orange fodral också så blir det makalöst

kristina sa...

Jag har länge tänkt att köpa en extern hårddisk. Bra tips! Jag skall se om jag hittar en sådan fin röd sak.
Bra tips med fläderblomssaften också!
Hej från Kristina

Metta sa...

Låter inte dumt med en extern hårddisk för alla bilder. Den röda är jättefin. Trevligt att få glädja sig själv ibland.

Hade tänkt hoppa över fläderblomssaften i år, då jag har kvar i frysen sen förra sommaren. Låter spännande med lime, så jag kanske provar att göra en liten sats.

me sa...

En extern hårddisk vore inte så dumt att skaffa sig. Tack för tipset.
Det är inte alls någon nördvarning att virka ett fodral! Det blir säkert en trevlig sysselsättning.

Anonym sa...

Visst är det härligt att våga vara nördig!!!

Bettan

Anna sa...

Så länge man är stolt nörd får man vara hur nördig som helst! Och det är klart man köper teknikprylar efter utseende! Vad ska man annars gå efter?
Jag måste testa göra flädersaft med lime i år känner jag... Låter jättegott! Hoppas jag himmer komma till mina föräldrar och plocka innan de blommat över bara.

Garntrollet sa...

Jag tar också gärna frukt med fint papper i affären när jag handlar :-)

Det var länge sedan jag gjorde flädersaft. Jag läste i någon tidning att man kan göra på samma sätt (som flädersaft) fast byta ut flädern mot svarta vinbärsblad.

fale artut sa...

Jag använder älgörtens blommor till en liknande dricka.
Kunde passa nu, FY så varm man blir ibland.........
Citrondricka får duga!

Anette L sa...

Åh, en sån söt röd hårddisk skulle jag nog också behöva ;o))

The Willow Fairy sa...

Visst finns det underbart söta små hårddiskar nu för tiden. Om jag någon gång skaffar en (just nu använder jag SD-minnes-kort) så kommer jag definitivt att sticka ett fodral, bara man kommer ihåg att ta av det när man använder den bara, för jag antar att den blir varm.

Mia stickar sa...

Den va söt! Skulle också behöva en. Fick en liten tankeställare när datorn havererade emn det var bara grafikkortet så inget är förlorat. Men nästa gång kanske det är det... Ha det så bra!

Pia Johansson sa...

Det där bhlev jag glad av att läsa!
:)