onsdag 30 september 2009

Nu är hösten här

Inatt hade vi ganska hård frost och varje höst är det lite sorgligt när den kommer. Då är det slut med odlingen utomhus, växterna går snabbt i vila, vissnar ner och blir trista.Imorse hade vi en så fantastisk soluppgång så jag var tvungen att springa ut och ta några foton. Agapanhusarna står kvar ute med "täcken" av badlakan. Det är inte mycket kvar av de magnifika blommorna med de behåller sin skönhet ända till slutet.
På fredag ska jag höströja lite i växthuset, så får de flytta in där när jag har fixat plats.
hej hej fr. Koftan

5 kommentarer:

fale artut sa...

Frost hos er, ja, då är det höst...
Men du är makalös, hann du göra klart den mörka koftan, jag tyckte att den var på Bollas blogg! Uj, så många knappar hon har, det hade varit häftigt!

Mia sa...

Ja, det är väl bara att inse att det är oktober nu, skulle så gärna fått en-två veckor till, det är ju så mycket i knopp, eller nästan moget. Klarar agapantusen en frostnatt alttså?

Anna sa...

Jag bär in en tung kruka med Agapanthus i hallen varje kväll och sen bär jag ut den på förmiddagen följande dag. I morgon ska den bestämt få flytta in i förrådet och vänta på nästa sommar! :-)

Annepålandet sa...

Det blir så fryktelig sørgelig og trist om man skal se på visningen om høsten som sørgelig og trist, så jeg velger å se på det som en nødvendig hvileperiode, da blir det liksom litt hyggeligere. Men det hadde jo ikke gjort noe om hvileperioden var litt KORTERE! Sånn ca 3 mnd - det går jeg for!

Her må vi legge om til vinterhjul på bilen i helgen - da er sommeren definitivt slutt...

kristina sa...

Visst är det trist, men oundvikligt, men vi har inte haft frost ännu. I stan har det varit hagel, som låg som snö, men där har jag inga växter som skall in över vintern.