söndag 25 oktober 2009

Något värmande x 2 = Kofta och award

Nu är "Uppifrån och ner" kofta nr 7 är färdigstickad. Precis lagom färdig när rått gråväder slog till här på Västkusten. Den är stickad av Fale Artuts lönspunna garn från egna Värmländska skogsfår. En nästan utrotad fårras som engagerade entusiaster ser till att bevara. De är samlade i Föreningen Svenska allmogefåret. Allmogefår av olika sort har varit på väg att utrotas pga. sin småväxthet. Man har importerat storväxta köttfår som gav mycket mer mat och växte fortare. Men de fåren har inte den intressanta och livfulla ullen. Fales får har alla möjliga färger, vit, beige, brun, grå och brunsvart.
Jag köpte det här garnet i somras då vi var på besök hos Fale uppe Jämtland. När jag varit hos Bolla och köpt stora blanka pärlemoknappar var det inte svårt att para ihop dem. Den rustika ullen mot de blanka knapparna blev så fint.
Så har jag fått en award av Fale Artut, den värmer så bra den också! " En fantastisk bloggvän som sprider glädje i min vardag" Tack detsamma söta Fale!
Jag vill skicka vidare den till alla er som läser min blogg och skriver så uppmuntrande kommentarer. Jag har varit dålig på att svara under en period men ska försöka bättra mig.
Många varma hej från Tant Kofta

21 kommentarer:

liene sa...

Hej Tantkofta!
Fana mig på att jag råckad ut för så mycket data trubbbel som jag har just nu.... men när jag ser dig och slut resultat på en undebar kreattion så tror jag att det finns "hope" även för mig!
mvh Liene förkyld och ledsen på dator!

Dödergök sa...

Å så fin den blev! Väldigt vacker kontrast mellan garnet och knapparna.

Rosenvante sa...

Så häftigt snyggt det blev med kontrasten mellan knapparna och garnet.

Annas Alster sa...

Åh Koftan, det var en riktigt fin kofta! Och så blir jag sugen på att leta på loppis när jag ser dina fantastiska knappfynd!

Elena sa...

Å, vilken vacker kofta! Den ser verkligen go' och värmande ut. Har förstått att du gillar "uppifrån och ner" tanken ... nr 7, det är inte illa! Jag gissar att "once you go top down you never go back" eller något liknande?? Definitivt inspirernde att se dina varianter av samma koncept. Jag gillar verkligen tanken om att sticka i ett stycke, vare sig uppifrånner eller nerifrånupp eller vänstertillhöger.

kristina sa...

Fin kofta och fin utmärkelse! Grattis!
Ha det bra! Kristina

Mia stickar sa...

Tant Kofta+ Fin Faleull= Fin kofta!

Gunilla sa...

Hur f-n hinner människan?
Allt orkar hon, gå på loppis och, och , och .... jag minns inte allt hon håller på med. Men kul är det att läsa hennes blogg och fina och bra mönster gör hon, bara några små fel, har jag hittat. Hon vet om dom!!! INSPIRATION till max. Så mycket att jag fått ont i min stickningsaxel. Jag är ändå glad för att "tanten" finns och delar med sig av sina idéer.

Sunna sa...

Tack för din kommentar och om dú någon gång åker mot ostkusten får du gärna prova någon av mina hästar.
Koftan blev en 10 poängare

PetraO sa...

Åh vad vacker koftan är - enklast är oftast finast!

Joanna A sa...

Men oj så fin... perfekt för det gråa vädret! Å knapparna :D Supergosig ser den ut

fale artut sa...

Mannen är helt impad över ditt inlägg! Mycket bra skrivet och stickat!
Men nu har han ju två otäcka virus, plus förkylning, jag tror att det ha gått till hjärnan.....
Han tycker att det är mycket lyckat med kamoflagestövlar och reflexer till knappar...?!
Behöver han mera choklad tro??
Varma hälsningar från Mannen och mig!

Anonym sa...

Vilken fin kofta! Den ser verkligen supergosig ut!

Monica Hansen sa...

Fin kofta och underbart garn:)

metamorphosis sa...

En fale tjusig kofta det där!

Maria sa...

Mycket fin! Du är så flitig!

Myggan sa...

Supersnygg! Den bara lyser "höst". Och jag ser att du har ett par mycket fina gummistövlar. "Världens bästa skodon", som jag brukar säga.
/Anna

Majvi Romeborn sa...

hur hinner du med att sticka så mycket fint...men det är väl så med mycket övning blir man flink i fingrarna...alltid lika kul att gå in på din blogg...Tack! Majvi

Höstanemon sa...

Hej Tant Kofta!
Så härlig Allmogefårkoftan blev! Du är väl värd alla awards du får, så mycket kreativitet, inspiration och glädje du sprider via din blogg. Alltid välskrivna inlägg och fina bilder! Fortsätt så!

Ha det så bra!
Höstanemon

Annika sa...

Väldigt fin!

Jane sa...

Vad glad man blir av att titta på alla dina fina koftor. Härlig blogg!