måndag 8 mars 2010

Sevärt!

Hela familjen har tillbringat helgen i Stockholm. Två välfyllda dagar med många intryck och god mat. Ett besöksmåste för mig då jag är i Stockholm är Nordiska Museet. Museet är proppfyllt med intressanta saker och utställningar. Aktuell just nu är Modets Makt. Jag gillar mötet mellan dåtid och nutid, något som man alltid tar upp i de flesta utställningarna.
En pampig byggnad med en jättelik synål på turkos botten kan det bli bättre? Det skulle vara en god semla i fiket, skämt åsido. Här finns så mycket att se så man måste ta en fikapaus för att orka.
I textilgalleriet fotade jag, utan blixt och endast för enskilt bruk ett par stickade muddar. Jag vet att jag inte får publicera bilder, men jag ser det som marknadföring för ett fantastiskt museum som ni bara måste besöka.
Och i utställningen Folkkonst kan ni se de har vantarna och en massa annat. Glöm inte att titta på fotoutställningen bildminnen och heller inte den fina utställningen om våra traditioner.
Imorgon blir det blommor, jag lovar.
med hej fr. Koftan.
ps. de varmaste tack för fina utmärkelser, återkommer imorgon ds.

11 kommentarer:

Anna-Karin sa...

Du har något att hämta på min blogg :-)

Eldstickan sa...

Va, var du i Stockholm utan att hälsa på ditt största fan? Aja baja! Skojar bara, min anfader har faktiskt ett skåp på ditt favoritsmuseum...

Annika sa...

Trevliga bilder! Tack från en som inte har möjlighet att gå på NM!

Monica Hansen sa...

Fantastisk byggnad och trevlig utställning:)

mc-chick sa...

Åh så fina bilder!

Elena sa...

Ja, visst är huset pampigt. Men deras utställningar har jag nog missat lite. Förutom "deras" chokladmässa då. Har mest gått förbi den på vägen till allt annat fantastiskt på Djurgården. Men nu ska jag lägga till det på min lista över saker att göra på Djurgården.

riotyarn sa...

Fint. Nordiska Museet har verkligen en fanstastisk samling stickinspiration.

Filifjonkan 1 sa...

Hej Koftan. Ja det museet är pampigt värre men det tar på krafterna att trava runt men deras utställningar är ofta välbesökta och väl genomtänkta denna skall jag med ta mig till och se,

Bibbi sa...

Gissar att du inte kan låta bli att kika i din blogg kära syster.
Grattis på födelsedagen
kram från Bibbi

Lillemor sa...

Jag hoppas verkligen att du inte missade Livstyckets utställning när du var på Nordiska museet. En fantastisk utställning gjord av helt underbara människor.

teresa sa...

Åh, favvomuséet...