tisdag 25 maj 2010

Stickade rutor och en idé utvecklas

När man kommer igång och spinner blir det mycket snuttar som inte räcker långt."Jag stickar en filt" tänkte jag och gjorde en rätstickad ruta i ett melearat garn.
Så gick jag till beredskapslagret och "inventerade". Det fick bli rutor i blått, turkos och brunt.
Jag lägger upp 30 maskor på stickor nr 5 och stickar slätt tills jag fått en kvadrat. Här räknat ut att 7 lappar på bredden och 10 på höjden blir bra. Ca 120x 180 cm. Det behövs bara 70 stycken, pust. Nu är 3 rader klara och jag har bara 50 kvar!
Jag tänker virka ihop rutorna sen. Använder bara rester från den här och den här och den här och ett nystan från SIV i ull/alpacka som låg i giveaway påsen. Vi får se när det blir klart.
Hälsar Koftan

5 kommentarer:

Sunna sa...

Den kommer värma underbart skönt

MalinSj sa...

Denna pläd blir både skön och vacker. Samma idé hade en vävelev hos mig, men med överblivet filtgarn. Tyvärr är det ju lite stickigt om man inte försöker bereda den. Se "Handvävda Tankar" där jag tar upp lite om mina elevers arbeten. Lycka till med fortsättningen. // MalinSj

Anna sa...

Hej Låter som en bra ide, dina garner är så vackra!

metamorphosis sa...

Så fint färgerna gjorde sig ihop!

Syserine sa...

Kommer att bli underbart! Men många rutor.. Påminne rmig om min sjal i virkade rutor var 45 av 47 är klara, kanske dags att slutföra..