tisdag 20 juli 2010

Fnurror på tråden

Besöket och workshopparna hos Wålstedts var så inspirerande och trevliga. Eftersom jag inte är ett med tekniken blir det ingen rapport från spinneriet idag och inget om kurs eftermiddagarna. Det får bli en liten spinnrapport hemifrån istället. Jobbar nu hårt med att spinna fnurror på min tråd.
Utgångsmaterialet är i mitt garn är Prisma kardflor, de är främst avsedda för tovning men det funkade perfekt att spinna också. Varje paket innehåller ca 100gram melerad kardflor. Meleringen ger materialet en så vacker lyster. Wålstedts använder en blandning av olika lantraskvaliteer i sitt flor. Lite finull, lite lammrya och så gobeläng ull som kan komma från grovfibriga finullsfår och leicesterfår . Det ger en mycket vacker lyster på garnet.
" Jag måste spinna en blomsteräng!" tänkte jag då jag fick se prisma nr 80. Jag köpte även med mig färgad ull och har här plockat fram extra vackra lockar som skall bli "blomsterfnurror".
Så delar jag dem i små staplar och gör en uppskattning om antalet, ca en lock per meter.
Ja så här blir min sjal. Tänker att den kan vara lite uppiggande att slå in sig i när höstrusket kommer. Räknar med att det går åt ca 200 gram till sjalen.
Om ni vill kan jag visa hur jag gör min fnurror, kanske med film om jag blir kompis med den kameran.
Med hej fr. Koftan

15 kommentarer:

Naturlikt sa...

Jaa, det ser verkligen ut som en sommaräng!! :)

Tina sa...

Läckert! Blir fint att gosa med när höstmörkret sänker sig.

Bland nystan o papper sa...

Wow, fint! Sommaräng var verkligen passande.

Malin sa...

Vilket underbart garn du spinner. Sjalen kommer verkligen likna en vacker sommaräng. Ja, det skulle vara jätteroligt att lära sig hur man gör dessa fnurror

drakmakerska sa...

Det blev fint. Jag tycker också om melerade garn. Det är så spännande att se hur det färdiga garnet blir. Kul med alla fnurrorna i garnet. Jag vill gärna se hur du gör själva fnurrorna!

liene sa...

Så Så vackert!Nånting som princess tårta fast med stössel?
Det gör inget att Du och teknink går inte ihop....vi är flera tror jag....

AnJa sa...

Jag skulle gärna byta fingrar med dig! Tekniken är jag rätt bra på men oj vad jag skulle vilja ha mer hantverksfingrar!!! :-)

Mia stickar sa...

JA du är fantastisk Koftan! Vilket garn!

Torprosen sa...

Det var väl tur att det inte var mellan dig och Guldklimpen det blivit en fnurra!....garnet blev ursnyggt...Hoppas ni får en rolig helg!Kramar från Torparna på Gotland

Anonym sa...

så fint. spinna har jag inte provat-än. När jag ser vad du och andra gör får jag lust att testa. tack för alla inspiration.
Hälsningar Britta

frisky frog sa...

Snyggt!!

Sticktankar sa...

Jag har heller aldrig provat spinna men visst blir man sugen när man ser detta. Hur lång tid tar det att göra ett nystan?

Annika sa...

Väldigt käckt!

Malin sa...

Underbart!!!!!! älskar verkligen garnet!!! ser gärna en film om hur du gör detta underbara garn!!!

Ha det gott i värmen
MAlin

Miranne sa...

Så lekkert - ser gjerne film! Vurderer å skaffe rokk etter å ha sett litt på bloggen din. (ja, eg kan spinne)