torsdag 29 juli 2010

På gott humör!

Vad roligt med så många fina förslag till namn på Koftan! Idag satte jag mig och skrev ner alla på ett papper. Hur många fina koftnamn som helst!Jag blev så glad över alla förslag så idag har jag kardat och gjort en extra rulle beige ull så det blir lite mer att vinna på söndag. Jag gör också en extravinst, melerat brunt handspunnet garn av Fales Värmländska skogsfår. Ska spinnas av de två rullarna som ligger på bordet, räcker till ett par vantar. Så kom gärna med fler förslag!
Kardning är ett grovgöra och när man är igång så blir det ofta mer än ett par rullar. Jag köpte med mig färgad ull från Wålstedts. Inger är så vass på att få till vackra nyanser. Den här ullen är häftigt knallturkos. Till vänster ligger ull av lammrya, sen följer gobelängull och till sist finull. De tre kvaliteerna används i Wålstedts stickgarnsblandning. Ett sätt att ta tillvara och kombinera varje kvalitets bästa sidor. Styrka, glans och mjukhet.
Jag jobbar i flera steg då jag kardar: Tesar först för hand (drar isär staplarna) och kardar sen varje färg för sig en eller två gånger. Så sker fördelningen av färger. På bilden ser du fyra blivande rullar. Ullen väger totalt 240 gram, så det blir 60 gram i varje rulle. Jag tänker mig en sjal som är ljusare upptill och mörk nere i kanten. All ull kommer från Wålstedts förutom den vita angoran som är en av de skatter jag har i mitt beredskapslager.
Så här ser rullarna ut färdigkardade. Imorgon blir det spinning i växthuset. Jag tror jag går upp extra tidigt, för vem kan dra sig i sängen med såna rullar som står och väntar?
Inte jag iallafall med hej fr. Koftan

10 kommentarer:

Maria sa...

Så fin din ull ser ut! Och jag beundrar dig som kan karda och spinna - då får du verkligen personliga garner. Jaså, du vill ha fler namnförslag till koftan.När jag såg den kom jag att tänka på vinbär (kanske för att jag håller på och "saftar" i dagarna) så mitt förslag är "Vinbärskoftan". Lycka till med spännande spinning m.m.!
Maria (E-post:droppen@telia.com)

Timeout sa...

Vilka vackra färger!

Tina sa...

Det ser ut att bli en skön fredag för dig! Ullen får mig att tänka på högsommarhimmel med små molntussar och nån gren med björklöv här och där (bra att ha i händerna när regnet öser ner).

Ing-Marie i Säter sa...

Här är mina namnförslag på koftan.

Harmoni

Mulen höstkväll

Violtröja

Hemlig dröm

nog med förslag

Hej från Ing-Marie

Anonym sa...

Detta måste bara vara en tröja med skogsanknytning. Ljuset och himlen mellan skogens gröna etc.


skogsdröm
höstnjutning
skogspicnic
höstpromenad

kunde vara bra namn.
Hälsn StickAJärna

Ulla-Bella sa...

Så nydelig garn du spinner:) Her er det mye fint - la meg som følger til bloggen din.

Anonym sa...

Tröjan känns som både höst och vinter,så mitt namnförslag är "Höstfrost"/christina.siren@euromail.se

Lillemor i Hummelsta sa...

Så himla fina garner du skapar, är så sugen att prova själv, men tror det är svårt att "självlära" sig och ingen jag känner sysslar med sånt.

Maria sa...

Ser ut att bli alldeles underbart garn.

Miranne sa...

Takk for flotte foto. Veldig inspirerande for ein strikkar.