söndag 31 oktober 2010

Basker "hit och dit"

Egentligen hade jag tänkt att visa flera baskrar idag, men ljuset är inte med mig. Vill inte använda blixt då jag fotograferar och är det lite för mörkt blir det lätt suddigt. Viola är modell med egenstickad halsduk och "hitoch dit" basker av handsspunna snuttar.
En del snuttar är från tiden då jag lärde mig att spinna i slutet av 1970talet. Tryggt förvarade i papperpåse är de i fin trim efter en tvätt i lite schampo. All ull, garn och stickade plagg som långförvaras bör ligga i papperspåsar för att undvika angrepp av mal. Råkar du ut för ett malangrepp finns ett enkelt knep. Frys ner rubbet i en vecka och alla odjur är döda.
Om man har smånystan och vill hålla ihop det man stickar till en tydlig helhet är ett bra knep att dela upp garnerna i mörkt och ljust och sticka randigt. Släpp tanken om kulörer, titta bara efter mörkt och ljust. Kisa med ögonen då ljuset blir sämre då ser du lättare i vilken hög du skall lägga varje nystan.
med hej fr. Koftan

6 kommentarer:

Tatiana sa...

Basker är fin!

barazile, livpåIrland sa...

Fin basker, bra tips om förvaring av garn och mot malangrep...
Tack för att du delar så mycket med oss!
mvh
liz

Skarvtjärns Greta sa...

Tack för ett tips som jag verkligen behöver. Snygg basker också

Mia stickar sa...

Vilken fin basker! Skrev just till Fale att hennes blogg var en klokbok för en som tänker lära sig spinna och här får jag mer tips!

Maria sa...

Läcker basker! Tck för tipset om garnförvaring och färgsortering!
Maria

Sanne sa...

Vilka fina färger! Älskar att sticka baskrar! Passar inte i dem själv men det finns alltid andra som man kan dela med sig till...