söndag 10 oktober 2010

I mitt kök står en doft av nystekta äpplen

Doften är syrlig och ganska genomträngande, inte fruktig och upplyftande som man kanske tänker sig när man läser rubriken. Jag "steker" rödgula äpplen" till mössor "hit och dit" och använder syrafärg, därav lukten.
Att färga är känsla för mig "Kommer du ihåg hur du gjorde?" frågade någon och jag måste svara att jag inte gör det, inte helt och hållet.
Därför kommer du inte kunna förhandsbeställa mina "bakade" garner. Det är för mycket en skvätt hit och några droppar dit för att kunna bli lika från gång till gång. I gengäld får du ett helt unikt garn som ingen annan har när du handlar ur kofferten.
Imorse hade vi sån dimma och två härvor hängde kvar på tvättsträcket från dagen före. Dimman hade satt sig i fibrerna som små glänsande pärlor. På bilden ser du "höstbjörk", "ginnalalönn" och "mörkoliv".
Så småningom kommer de i kofferten ihop med andra hösttoner.
Med hej fr. Koftan

5 kommentarer:

Anelma handarbetar sa...

Vilka härliga färger du fått till.

Stickmor sa...

Fick lust att sticka en mössa när jag såg färgerna här, så jag har beställt ett materialpaket. Jag har stickat ett par röda vantar till barnbarnet som fyller 3 snart. Tror att mössan kommer att passa bra till.

Tina sa...

Ginnalalönn är ett så bra namn! Nu har härvorna torkat och jag har gosat och klappat på dom hela dan. Mmmm... Imorgon blir det första provstickningen. :)

Maria sa...

Så härligt det låter när du skapar dina färger. Roligt med unika garner, det blir så personligt. Ha det gott i färgriket!
Maria

Sunna sa...

du är verkligen en tusenkonstnär