torsdag 9 december 2010

Om tankar i en bilkö

Jag pendlar i rusningstrafik minst 1½timme varje dag till och från jobbet (utom på fredagar då jag är ledig och bara är Tant Kofta) Det är en himla trisstess kan jag tala om och köandet föder enhanda och föga utvecklande tankegångar. Ett exempel på detta är att leta efter dagens lägsta tre siffror på registreringsskyltarna eller att sitta och försöka bilda ord av bokstäverna.
Just nu sitter jag och söker efter det favoritord som jag skulle vilja ha på min egen registeringsskylt. Det har varit HEJ ganska länge. Men häromdagen blev den slagen stort av: ULL! Jag blev så ifarten att jag plockade upp kameran för att dokumentera händelsen, tyvärr blev det suddigt men det piggade upp mig bra så den dagen blev resan riktigt lättkörd.
med hej fr. Koftan

14 kommentarer:

Myggan sa...

Haha! Ja det gäller att roa sig själv i tristessen. Min familj roar sig med att leta efter alla nummer i nummerföljd, man får inte hoppa över något. Börja med 001.
/Anna

Mia stickar sa...

Oj oj oj stackars dig! Jag har ca en mil lite gropig asfaltväg 90 hastighetsbegränsning och jag möter sådär tre bilar tar knappt tio minuter!

Paradiset Kaos sa...

Håller precis som Myggan på att leta nummer på bilskyltar. Det är ganska kul, men tar lång tid.
Men det kan gå ganska fort för dig som pendlar så mycket.
Men kör försiktigt

Inga sa...

Bilköer är inte roliga. Själv har jag 3,5 km landsväg till jobbet. jag möter kanske en bil och kör om några morgonpigga stavgångare.

Stickorren sa...

Jag har funderat på vilka trebokstavs-kombinationer man kan hitta på bilarna som är stickrelaterade. Ull har jag också sett, så tror jag att det var lys jag såg, men vilka fler kan finnas?

Linn sa...

som myggan sa: börja räkna regskyltar från 001,002 osv. det gör jag när jag kör postbilen och det tar längre tid än man tror att hitta det man letar efter, jag är på 035(ska se 036) och jag började i mitten av sommaren..

vi har en bil där det står ULL på här i stan också har jag sett:D jag blev lika paff som du!

Rosas blog sa...

Det är himla roligt att leta bilnummer i nummer följd. Jag har hållt på i ca 3 år och nu letar jag efter 497. Jag kör inte bil till jobbet och bor i ett litet samhälle så jag har att göra. Det får bli när jag ger mig iväg till affären och liknande utflykter.

Susilull sa...

Jag har förmånen att kunna promenera till jobbet. En härlig väg längs havet på ca 20 min, det ger en fantastisk kick att starta dagen på och mycket hinner man tänka igenom.

Kan berätta om en reg.skylt som slår det mesta (detta är faktiskt sant!) - maken hade för ett tag sen en polisbil framför sig som "hette" BOV!

Kör försiktigt på vintervägarna!

Kristina H sa...

Har också sett en ULL-bil, vill ha!
Har turen att pendla med tåg ca 45 minuter/dag = sticktid!

teresa sa...

Tror inte att kamera o bilkörning är en lämplig kombination..? Ta det försiktigt!!
Kanske blir köerna lite kortare när vi fått trängselavgifter.
(Jag tycker att KUL vore en trevlig skylt.)

Sanne sa...

Själv lyssnar jag på ljudböcker till och från jobbet (ca 1 timme), ibland är det så spännande att jag knappt vill stiga ur bilen när jag är framme...

Anonym sa...

Svärsonen har en bil ULL... Själva bilen är inte så vacker men skylten och svärsonen är det.
Kanske skulle byta med honom ??
Vi ses - StickAJärna

Eldstickan sa...

Min kompis har en bil som det står ULL på men hon stickar inte så det struntar hon fullkomligt i;o)

Frida från ovanför backen sa...

Min bästa vän har en gammal saab med BRA som reg! Du kanske har sett den köra förbi hemma?

Jag bilpendlar också och hade inte klarat mig utan ljudböcker från bibban. Sedan är det ju alltid en sport att känna igen bilar och reg nr man ser varje morgon!