söndag 9 januari 2011

Jag får nog börja quilta

Att besöka Taj Mahal var en verklig upplevelse! Vi hade förmånen att uppleva den i en mycket ovanlig dimma, enligt vår mycket positiva och kunniga guide. Det förtog inte känslan särskilt mycket. Den enorma byggnaden helt i vit marmor var så vacker, när jag nu sitter och tittar på bilderna slår det mig att det är som ett stort lapptäcke i sten.Den klassiska kvadraten är alltid fin, hela platån kring byggnaden var fylld av melerade kvadrater.
Vit marmor har många nyanser och det gör den extra fin tycker jag.
De mönstrade ytorna består av inlagd mosaik av andra stenarter. I Agra där Taj Mahal ligger tillverkar man fortfarande inläggningar i marmor. Av samma familjer som då för 400 år sen, idag gör man fina trädgårdsbord med blommor och annat grant.
Ett vackert valv helt enkelt.Här blir ett litet barn matat och längst inne i hörnet sitter en duva och vilar sig lite.
Byggnaderna intill Tak Mahal var byggda av sandsten. Den här brunröda tonen följde oss genom hela resan, både som färg och doft eftersom jorden också hade den tonen och luktade på ett särskilt vis.
Ser ni vilket fint täcke det skulle bli.
Med hej från Koftan
Ps. Efter besöket var vi ganska ruggiga och lite kalla. Då besökte vi en pashmina butik och blev bjudna på rom och cola. Det satte fart på köpnerven och sen satt alla insvepta i kashmirsjalar på bussen och handlaren kunde nog stänga för dagen. Mer om det imorgon ds.

12 kommentarer:

Medea sa...

Ååh så vackert. När vi var i Pompeji fick jag samma känsla av lapptäcke eller som jag då tänkte, stickmönster.

Sunna sa...

jag kan nästan förnimma dofterna och ljuden när jag ser dina bilder och himla smart trick det där med rom & cola

Ullis sa...

Är man quiltare ser man lapptäcksmönster överallt :o) Den vackra stjärnan längst ner heter Friendship Star som lapptäcksblock!

Anette L sa...

Ja, otroligt vackra quiltmönster! Go for it! :o)

Hanna sa...

Jag passar på att säga hej när jag ändå är här och vill samtidigt tipsa om min blogg som du hittar på http://wordsbyme.se.
Där kan du se mina tavlor, foton, modekollage m.m. Dessutom kan du just nu delta i min senaste tävling.
Lycka till och ha en trevlig dag!

Miranne sa...

Vakkert - og veldig inspirerande for ein quiltar. Spesielt det første og det siste bildet, og så er det jo så flotte varme toner også. Kanskje må det jobbast litt med det nederste bildet der - - no er det ikkje så kaldt på ayrommet, heller.

sinneskatten sa...

Visst är det speciellt att man ser mönster och funderar på "översättningar" i mycket. Lyckliga du som fått se och vandrat på en sån historisk plats.

Annika sa...

Väldigt vackert palats! Elefanten i inlägget nedan är så fin! Ser fram emot att läsa om sjalarna!:)

Skaparglädje sa...

Så fina bilder som quiltare så ser ju jag massor av mönster/omsätter i olika färger.Klart du skall börja quilta! Det är bara så kul att jobba med många olika tekniker/mönster! Kul att kunna varva stickning och quilt.
Lycka till
Louise
www.skapargladjegammaltnytt@blogspot.com

Fru Purjo sa...

Fina bilder! Jag kan verkligen förstå att du fick massor av inspiration och idéer till ditt skapande av besöket på Taj Mahal :-)

Call design sa...

Vilka byggnader, hantverk och material!
Inspirerande!
Välkommen hem!

Maya sa...

hej! hittade just till din blogg! vilka underbara färger i dessa bilder! Du har helt rätt, det skulle bli ett fantastiskt lapptäcke :)