fredag 28 januari 2011

Man anpassar sig med åren

Så här ser semlorna ut om man bor i Kungälv och går till Konditori Svarta Katten och köper dem. Men "käranåndå!" tänkte jag för 25 år sen och när jag för första gången såg dem. Trekantigt lock med pärlsocker på och grön lös mandelmassa inuti!! Det är väl ingen semla?Nu har jag gått över till pärlsockerfantasterna och ser fram emot att få sätta tänderna i den. Det blir semlor till efterrätt idag och det skall bli så gott.
Svarta Katten har en så fin logga, en av mina favoriter! Äkta 1960 tal lika fräck nu som då.
med hej fr. Tant Kofta
Ps. Imorgon blir kofferten full med nyfärgat garn. ds.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
underbar logga och underbara semlor. Kommer ihåg dem från tiden på banken i Kungälv i slutet av 90-talet!

/Anna-Panna i Stenungsund

Lilli sa...

Håller med dig om Svarta Kattens logga. Har inte provat deras semlor, däremot Jerkstrands (är inne i Kungälv då och då) De är färska,stora och mumsiga. Men semlor är lite för dyra egentligen, tycker jag :) Ha en bra helg!

4U2 sa...

Nja. säger jag som i sällsynta fall kan vara konservativ: semla med med pärlsocker och före semeldagen ... fusk! (ler)

Maria sa...

Det var en lite annorlunda variant på semla, men jag tänker mig att den är god. Fettisdag kommer sent i år. Jag brukar försöka att "hålla mig" tills dess, men nu vet jag inte om jag fixar det. Det är ju så smarrigt med semlor! Katt-loggan är verkligen läcker. Njut av din efterrätt!

Lena sa...

Kunde tänka mig att åka till Kungälv och köpa semla enbart för den snygga påsens skull!

Torprosen sa...

Av erfarenhet vet jag att de är MYCKET smarriga... min bror har varit konditor på detta konditori så jag är väldigt bekant med deras goda bakverk...njuuut Lotta och ha en go fredagskväll... Kram Toprrosen

Efwa - Medea sa...

Läcker påse och en semla skulle inte sitta fel. Men semlor är inget som finns på franska konditorier.

Liljekonvaljemö sa...

Loggan var underbar. Semlor däremot ska vara små hembakta, med inkromet och mandelmassa blandad och florsocker ovanpå.