torsdag 16 juni 2011

Häng i framkanten och trångt under armen... fy så trist!

Minns ni när jag började sticka den här koftan, ett äkta UFO som nu legat i skåpet länge. Startade med energi, nöjd med de mosaikstickade prickarna och färgkombinationen med glada färger mot yakgarnets mullvadston.Oket blev bra, stickade det på tvären. Så plockade jag upp maskor undertill och började med kroppen. Stickade snabbt utan att prova noga och tänka på att lägga upp maskor under armen för att få en kil (och därmed ökad vidd).
Så började jag lite på ena ärmen som blev för trång, när jag insåg detta åkte koftan i UFO skåpet. Dessutom är framkanten alldeles för lös och utan styrsel, yak garnet är så mjukt och därmed vekt. Jag har ingen lust att repa upp hela stycket!
Men nu har jag tagit mig i hampan och håller på att få ordning på koftan. Har repat upp ärmen och lagt upp extra maskor innan jag startade igen. Gjort en rejäl kil och skall nu börja klippa i kropps stycket för att montera kilen och förbättra vidden. Så har jag stadgat upp framkanten och gjort den mindre hängig. Mer om hur jag gick tillväga får du veta om några dagar.

Med hej från en ordentlig.

ps. Ni som undrar över mina ugnsbakade fina sjalgarner och vill veta när de kommer i kofferten kan jag berätta att det närmar sig. Det är mycket som skall ordnas med på jobbet nu, under midsommarhelgen kommer de. Jag flaggar på bloggen lite innan dess. ds.

12 kommentarer:

disa sa...

Den ser verkligen jätte fin ut!! =)

gletting sa...

Jeg synes den ser nydelig ut, du burde strikke den ferdig.

StinaKajsa sa...

Skönt att höra att ett proffs kan ha för brått o göra fel! Blev fint!

Maria i Falkenberg sa...

Ja, snygg blir den i alla fall!

Stickeri Stickera sa...

Görsnygg. Den ser jättefin ut.

Stickeri sa...

Ännu en variant jag måste testa. Sticka oket på tvären alltså. Blev jättesnyggt!
Jag har hittat en variant där man stickar oket nerifrån och upp, och sen plockar upp maskorna och stickar tröjan ner från oket... Det verkar också spännande. NÄR ska man hinna testa allt??

Tatiana sa...

Jättefin kofta!

Kattis sa...

Vilken lycka, att ens egen stora stickidol också slarvar med att prova! :)

Kommer man ha förmånen att få köpa detta förtjusande mönster?

metamorphosis sa...

Mycket ordentligt av dig måste jag säga - men å andra sidan brukar det trots allt löna sig i slutänden när man faktiskt biter i det sura äpplet och gör om och gör rätt... 'pepp' 'pepp'

Maria sa...

Skönt att ta tag i ett ufo som legat länge och verkligen ordna till det. Jag brukar känna mig hur nöjd som helst om jag får sådant gjort. Den ser finfin ut!

Maritas Maskor sa...

Visst är det tråkigt när det inte blir som man hade tänkt.
Strongt gjort av dig att köra igång med den igen!
Oket ser jättelikt ut så den är klart värd att kämpa med :-)
Ha en jättefin midsommar!

Christina sa...

Jättefin kofta! Jag har också lyckats få en lös o sladdrig framkant och är nyfiken på hur du rättade till din.
/Christina