tisdag 14 juni 2011

Tack och hej leverpastej

När jag tittade in i holken genom webkameran på morgonen den 6 juni var det bara 4 små fåglar kvar. Tre hade smitit sin väg utan att vi fått se hur det gick till. När jag gick ner i öket och satte på kaffet var det en till som smet.
Den dagen tillbringade jag den mesta tiden att kika på ungarna och se hur de hade det. Ett otal filmer filmades och alla var ganska lika. Ungarna kollar ut genom hålet småpratar lite, viftar på vingarna och inget mer händer.


Den 7:e som var en arbetsdag tog jag mig en titt innan jobbet och då låg de små fåglarna och sov. En halvtimme senare kollade min man och filmade hur de två sista lämnade holken. Man kan bokstavligen se att den sista ungen sa "Nu skiter jag i det här" och sen flög sin väg. Det är lite vemodigt men kul att det gick så bra för de små. Nu tänker jag att de sitter i träden i vår trädgård och har det gott.


Med hej från en lite vemodig Kofta

11 kommentarer:

Kristina sa...

Hej Koftan!
Vad härligt att kunna följa de små fåglarna på det sätt som ni har gjort! Visst mår man bra av naturen! Fåglarna är en stor del av vårruset.
Kram från Kristina

Fru Purjo sa...

Det har varit roligt att få ta del av mesarnas start i livet via dina blogginlägg och filmer :)

Anonym sa...

Tack för alla små ljuvliga filmer. De har varit en glädje!
Ingrid i Visby

Anonym sa...

Jag väntar på sjalgarnet i kofferten.Hoppas det kommer snart.
Tack för alla fina fågelbilder o alla vackra garnbilder

Mia stickar sa...

Ja en dag blir barnen storaoch flyger ut ur boet! Det har varit jättekul att få följa dem!

Anna sa...

Så roligt det varit att fått följa de små liven och se att alla lämnade!

Marianne Larsson sa...

Tack för titten, vi hade blåmesar i videoholken förra året men inte i år, alltså njöt jag av dina.
Marianne

Susilull sa...

Tänk så fint de kvittrar för er i träden runt omkring nu! Och nästa år blir det säkert nya pippi-barn (eller kanske barnbarn!) i holken, blåmesar är nkommer nog gärna tillbaka till bra ställen!

AnJa sa...

Så kul det har varit med de små! I år har jag trastj....r i min hallvägg. Hmmm tyckte bättre om de små söta kvittren tidigare år. I år lever det om i väggen som bara den.

Anonym sa...

TAck för titten på fåglarna! Vi har också blåmesar i vår holk,men ingen kamera. Har alltså kunnat titta på dina och tänka att så ser det ut i vår holk!Kul!!!Våra har inte lämmnat holken ännu.Barbro

Anonym sa...

Tack för den här spännande resan, det var en toppenide, blir det repris nästa år? MVH Sunna