tisdag 12 juli 2011

Med hjärtat i halsgropen..

Jag bestämde mig för att färga min spedetröja i grönt. Det är en färg jag alltid återkommer till. För mig är djupt skogsgrönt en trygghetsfärg. Min pappa var skogvaktare och jag var med honom mycket i skogen under min barndom.Första färgningen blev flammig, jag gick upp i värme för fort och då fäster färgen ojämnt. Så det var med andan i halsgropen jag gjorde andra försöket. Nu blev färgen djupare och finare, färgen på andra bilden stämmer bäst. Jag färgade även sidentyg i samma bad. Det undre var med i båda baden och det övre i det sista. Det röda och djupt lila tyget kan komma att bli någon liten detalj, jag får se. Att det skall bli guldband och koboltblå knappar är bestämt. Det lilla runda mässingsspännet har jag köpt i Dalaflodas hemslöjdsbutik (och är gammalt) och det skall putsar så det glänser.
Med hej fr. Koftan.
ps. Något mer om Björn: Jag har inte träffat Björn sen jag flyttade från torpet. Han kom på besök när jag stod och packade mina grejer. Då var han några år äldre och vi hade inte träffat varandra på länge eftersom jag varit borta i ett år och vävt i Borås. Han stod en stund i dörren, han var stor nu och lite distanserad. Så frågade han om jag skulle slänga stensamlingen nu när jag skulle flytta och om det var på det viset så kunde han ta hand om den. Stensamlingen var vår gemensamma och den hade vi samlat ihop tillsammans. En prydlig låda med olika fina stenar Björn hade skrivit lappar och lagt intill varje sten så man kunde läsa var det var för sort. Han fick stenarna och det kändes så bra at han ville ha dem. Det var 1985 och har jag räknat rätt borde Björn vara sådär 36 -37 år nu. ds.

9 kommentarer:

retstickan sa...

Härlig färg på tröjan och dekorationstygerna. Ska bli spännande att se hur tröjan artar sig.

Maritas Maskor sa...

Klart att din tröja skulle bli grön. Det kunde jag väl ha förstått! Jättefin skogsgrön nyans. Det ska bli spännande att se fortsättningen!
Ha en jättefin sommar du också :)
Kram Marita

Anna sa...

Hej sköna brallor och fin tröja, jag har flanelltyg liggandes i väntan på att bli byxor. Men hade varit roligt att se dessa avd i irland med alla pyamasar!

Mia stickar sa...

Gillar också grönt, ska bli kul att se hur du dekorerar den!

Skarvtjärns Greta sa...

Snygg färg blev det allt. Helt i min smak.
Kul med Björn också och det är kul när man kan göra människor glada

Tatiana sa...

Den är fin, spännande att se hur tröjan blir med dekoration.

Myggan sa...

Grönt funkar alltid! =)
/Anna

Höstanemon sa...

Hej!
Den kommer att bli ursnygg, din spedetröja! Den gröna färgen blev riktigt fin och det var ganska lätt gissat att ditt färgval skulle gå åt det gröna hållet. Du passar så bra i den. Det ska bli så spännande att se slutresultatet.
Många sommarhälsningar från Höstanemon

Miranne sa...

Du fargar så vakre fargar, og tek så nydelege foto av det etterpå.
Denne gongen har du treft akkurat "mine" fargar - og knappane er perfekte til. Kanskje er det noko med hårfargen?
Det blir spennande å sjå ferdig.