fredag 8 mars 2013

Färgväxande bomull

Igår kom ett paket med vacker och mycket speciell bomull som nu finns i min koffert i växthuset. Färgväxande bomull, som har sin färg direkt när den växer på bomullsplantan. Färgväxande bomull - Pakucho odlas och spinns i norra Peru. Bönderna som odlar den använder inga kemikalier eller konstgödsling och har bytt gröda från coca till Pakucho. Garnet är fairtrade certifierat och mycket mjukt. Min bruna "klippkort" sjal är stickad av sådan bomull, den kommer att bli ett sommarplagg för mig. Färgerna har fina namn: Natur, Cream Pima, Brown Café, Chokolade, Darkbrown, Avocado och  Green Forest. Varje färg är lite olika till sin struktur, någon lite mjukare och någon mer melerad. Det beror på att sorterna inte är så hårt och industrimässigt förädlade, de får vara som de är.  
På tisdag 12 mars öppnar jag min koffert vid 11. Kom och ta en fika, jag lovar att baka något gott och ha nybyggt kaffe färdigt. Jag har sen öppet fram till klockan 18.
Så blir det ända till och med oktober: 3:e tisdagen varje månad 11 kaffe med öppen koffert fram till 18.00. (12/3, 16/4, 14/5, 11/6, 16/7, 13/8, 10/9, 15/10)
Nu vet jag att många har långt och inte kan komma, därför är det öppet även under sommaren. Ett tips: Ta en semestertripp till Göteborg, lämna familjen på Liseberg och kom till mig på stickmys, det är mycket bättre och alla blir glada.
Så är det Öppen Koffert första Lördagen i varje månad mellan 10 och 14 (6/4, 4/5, 8/6 ändrad pga. resa, 6/7, 3/8, 7/9 och 5/10).
Välkommen! med hej fr. Tant Kofta

10 kommentarer:

Helga sa...

Åh vad kul att kunna åka till dig nån gång :) Kanske kan bli till sommaren! Jag har en väldigt snäll sambo med bil och om du är i GBG-trakten är det ju inte så fasligt långt för oss skåningar.

PetraO sa...

Åh vad mysigt!

PetraO sa...

P.S. Kan man lämna familjen i sommarstugan och komma en hel vecka ? :)

KataM sa...

Åh, sådant där naturligt färgat garn hittade jag i en garnkatalog en gång. Men när jag skulle beställa var det slut och skulle inte komma in mer. Synd att jag bor lite väl långt bort från dig för en dagstur. Annars skulle jag nog komma till din koffert, för garnet ser ljuvligt ut.

fale artut sa...

Fantastiskt! Helt super att du har tagit hem sådant garn, jag har bara sett det på teve. Naturen är fantastisk!

MalinSj sa...

Fantastiskt fina garner du fått tag på. Vilken grovlek är det och vad tar du för ett hekto? //MalinSj

Jane sa...

Jag vill bo i en annan del av landet

Anna Martina sa...

Åh så fint, en Sommarkofta i Avocado hade varit fint att sticka sig!

Skarvtjärns Greta sa...

Och jag som bor i Norrland... Vore kul att klämma på dom garnen du har skaffat. En kofta i bomull skulle passa mig utmärkt.Inte vilken bomull som helst utan den här. Vill ha! Vill göra!!

Sockan o Vanten sa...

Så fina, jag har köpt detta ljuvliga garna av dig tidigare, hoppas du tar det med till SIV nästa helg! //Ulrika