måndag 4 mars 2013

Gårdagens stickevent i Borås

I går var jag i Borås på Stick (och spinn)event, en rolig dag med full fart. När stod stod mitt i eventet med öppna koffertar hann jag inte ta några bilder, så jag kan bara visa det jag köpte. Men så mycket trivsamt folk det finns. Min teori att man blir god av att sticka bekräftades med råge igår.
Vackert garn av pälsull från "Ugglereds lamm" som jag tycker är Sveriges svar på mohair. Pälsfårets långa blanka ull beter sig lite som mohair efter en tids användning. Fibrerna ger sig ut från plagget och bildar en aura. Här kan du se hur det kan bli. Jag planerar en kofta förståss. Så köpte jag en liten praktisk bok av Anna på Vinterverkstan. Med många olika sätt att lägga upp och maska av. En liten pärla till bok som jag kommer att ha mycket glädje av.

5 kommentarer:

Anna Martina sa...

Aa, det var den där koftan du hade på dig när vi var hos dig sist och handlade :) Den där boken verkar trevlig, har kikat på den förr.

Anonym sa...

Tack för intressant boktips. Boken är beställd!

Anonym sa...

Tack för ett (eller rättare sagt flera) trevligt besök hos dig på eventet. Ska bli spännande att sticka LILA sockar:) Så du köpte den boken som jag ville ha. Men då var den slut:( Ska bli kul att se vad du ska använda den till!

Hej från L8

Maria Arup sa...

Så bra du förklarade grejen med pälsull. Jag håller på att avsluta en blå pälsullskofta stickad i garn från Strikk, och det var inte det lättaste må jag säja! Garnet känns alldeles halt, men det bättrar sig kanske sedan då det kryper ut lite och bildar "auran"? Fortsättning följer.

Jane sa...

Jag blev också sugen på att köpa boken men när jag tittade på den rubriceras den som pocket. Jag blev lite osäker. Det verkar för litet format