lördag 20 juli 2013

En pimpad "Raka Rör"

Här är sjalen "raka rör" som jag komponerade sommaren 2011. Den första första sjalen kan du läsa om här. Sjalen har sen hängt med som en värmare över axlarna på sommaren och virad runt halsen om vintern. Stickad i ett av mina favoritgarn: "Filisilk" från Tyska Atelier Zitron. Ett lättstickad garn med härligt svaj som ger plagg som håller sig fina länge. Men efter två års flitig användning av första "Raka rör" var det dags att göra en ny. 
 Den nya är stickad i en ton jag ofta färgar och kallas jeansblå. Jag var lite optimistisk då jag stickade sjalen så när jag var framme vid avmaskningen tog garnet slut.
 Först gjorde jag en silvergrå kant men det blev så trist så klockorna stannade. Jag repade upp och så tog jag ett lite tjockare garn och trädde på 6mm tjocka glaspärlor i slutet på varje linje under tiden jag avmaskade.
Har gjort en avmaskning som ger fler "kedjelänkar" än vanligt och använt en tunnare sticka. Hur det går till visar jag nog här på bloggen framöver. Vackra glaspärlor kommer att finnas i min koffert framåt hösten i många färger och Filisilk förstås, som nog är mitt bästa garn.
Med hej fr. Tant Kofta

7 kommentarer:

Efwa - Medea sa...

Jättehärlig! Det är kanske dags att lägga upp en ny raka rör i filisilk. Garnet jag också är väldigt förtjust i.

Viffla sa...

Oh vad fint! Det är ju himla smart att bara sätta på pärlor i avmaskningen, jag skulle aldrig orka sticka en hel pärlsjal men det här är en bra genväg!

MJsson sa...

Väldigt fin vill ja säga... Filisilk... Me like 2 !!

knitbyme sa...

Som sagt en sån skulle jag ju göra ja! I grönt. Fast jag gillar din blå oxå;-)

frisky frog sa...

Superfin!

Maritas Maskor sa...

Den blev jättefin! Och snyggt med kant i avvikande färg och pärlorna blev oricken över i!
Krama kissungarna från mig!!

Unknown sa...

Urtjusigt! Härligt med en kant som bryter av, blått och orangt passar så bra ihop :)