torsdag 6 februari 2014

Var med….

mig och fira! Alldeles snart passerar besöksräknaren 1000 000 = 1miljon unika besökare här på bloggen. Sitter här och nyper mig lite i armen och undrar om det är sant, men så är det.
Den 25 augusti 2008 skrev jag mitt första inlägg, tänkte att "nu börjar jag också, det är så kul och inspirerande att läsa andras bloggar". Jag valde mellan två bloggnamn, "Lottas Loppis" eller "Tant Kofta". Idag tackar jag högre makter att jag valde det sista! Tant Kofta bloggen har faktiskt förändrat hela mitt liv. Jag har fått många fina vänner, lärt känna en massa rara människor, lärt mig en massa nytt och bytt yrkesliv. Från lite sliten men välavlönad rektor till glad och entusiastisk och lågavlönad småföretagare i garnbranschen.
För att fira detta utlyser jag nu en tävling som också är ett lotteri med finfina priser, dvs garner som jag färgat. Som du säkert vet har garnfärgning blivit en av mina huvudgrenar och min intention är att utvecklas vidare. För att fortsätta med det har jag skapat hashtaggen #finastefärgen på Instagram för att hitta inspiration till nya nyanser. Och nu letar jag vidare…………………...
För att vara med i lotteriet vill jag att du skriver en kommentar här på bloggen (ingen annan stans än här) där du berättar vad som är din finaste färg och varför. Kanske är det något minne eller händelse som gjort att det är just den färgen du gillar. Märk också ditt kommentar så jag kan nå dig. Om du har en idé till ett färgtema är jag väldigt tacksam om du bidrar med det. Förutom lotterivinster kan det bli så att vissa #finastefärgen färgas upp. Sprid gärna detta så att riktigt många förslag kommer in och ju fler kommentarer som kommer desto fler vinster blir det.
Fram till den 20 februari är bloggen öppen för förslag och den 22 februari kommer resultatet.
Många hej och hopp från Tant Kofta - Lotta

233 kommentarer:

1 – 200 av 233   Nyare›   Senaste»
Malin sa...

Förra våren var jag på dejt med en kille jag träffat, och han hade på sig en lång stickad tröja. När han vid ett tillfälle flyttade armen fastnade han i en spik eller något som satt i väggen soffan vi satt i stod mot, och en maska drogs ut. Jag, som pga stickning hade en del knep, sa att Det där fixar man lätt, kom här! och började dra och dra i ärmen. Garnet var dock mycket stummare än jag trodde och rörde sig inte många millimeter och där satt jag med en stilla panik över att jag satt och drog i hans ärm på, vadå, andra dejten?
Några månader senare cyklade jag hem genom regnet i den där petrolblå tröjan, för jo, vi blev ihop kort efter den där dejten. Så petrol, för att vi båda klär i det!

Unknown sa...

Hej!
Grattis till 1 miljon besökare på din sida.
Jag gillar röd färg därför att jag blir glad av röda saker.
Hjärtan tycker jag mycket om och de är ju röda :-)

Mvh Kristina i Simonstorp

Visa Lisa sa...

Jag håller fast vid min brungula, som jag själv har svårt att bära, men som jag faller i trans för var än jag ser den.
Det är som om färgen brun fylls med ljus och lyser av sig själv. Jag har givit dig exempel förr, men jag vill ju gärna se din tolkning av denna magiska brungula att jag skriver dem här också:

Som när kvällsljuset träffar barken på en rad tallstammar i skogen - den färgen.

Som pälsen på mitt hjärta och min kärlek hunden Rolff - särskilt när han värmer sig i en solstrimma.

Som varm och lite skum barbelysning genom ett stop öl.

Som kolasås som rinner ut över en blankputsad rostfri diskbänk.

Som ljuset genom ett skitfult beige blockljus som brunnit ner en bit.

Som färgen brun i brand - brungult.

Vuxenmamman sa...

Jag är förälskad i alla färger som som hör till den eldiga solnedgången. Det där läget där det går från gult till orange till varmaste rött.
Blir så lycklig alla färger som går inom detta spannet.

Calla sa...

min finaste färg är blå. i alla dess nyanser. men alla särskilt himmelsblå. så där som himmelen kan vara när solen skiner och vädret gör att den är intensivt starkt himmelsblå. när jag var liten ville jag ha en klänning i just denna färg. och mina ögon var rätt så mycket åt det blåa hållet - när jag då hade kläder i blått så förstärktes även ögonfärgen. numera är mina ögon lite mer grå-blåspräckliga men jag älskar fortfarande blå som färg!

Anna Martina sa...

Jag har alltid gillat blått allra mest. När jag var liten och alla andra tjejer gillade rosa, gillade jag blåttblåttblått, helst mörkblått. Jag tror egentligen att det började som en protest mot att alla flickor jag visste gillade rosa. Jag har alltid varit lite egen och inte velat vara som alla andra. Så det i kombination med att blå ögon var det allra finaste jag visste så blev nog favoritfärgen blå.

Nu för tiden är blått fortfarande min favoritfärg, gärna med en hint av grönt. Petroleum är den allra finaste formen av blått. Vissa kanske tycker att det är en form av grönt, men för mig är den en form av blå. Som jag älskar den färgen!

Emilia Granelli sa...

Jag har alltid älskat orange, djup och lite mörk orange. Lite lagom retro och mysigt varm, och så är ju hösten min favorit årstid då jag kan frossa i färgen. Jag tycker att alla country-style-vintage (tråkiga) hem där man inte ser nåt för allt är vitt, borde lägga till lite orange och liva upp stämningen lite. Orange är befriande!

Hurra för dig och alla besökare :)

Emilia

Lena Johannson sa...

Den färgen som står mitt hjärta närmast är lila spelar ingen roll vilken nyans bara det är lila...det säga att gillar man lila så har man en tro och jag tror på att allt som är rättvist i världen....har 3 barnbarn frågar jag dem så är Alice snart 6år röd Majken 4år var från början lila men nu är det orange och Linnéa 4 år det är blått.....
Mvh Lena Jogansson Höganäs

Anonym sa...

Grönt! Alla nyanser av grönt!
Påminner om ungdomens ridturer på sommaren. Om surrande insekter, irriterande ibland men härliga ändå ;)Om härliga skogsrundor med hundarna om sommaren...

Tina Vedebrand
PS. Ett stort grattis till besöksantalet!

AnnaF sa...

Grattis Lotta, häftigt att din blogg fått sådan spridning!

Jag älskar så många färger så jag har svårt att välja, men en färg som alltid kommer tillbaka är orange.

Jag minns min första orangea tröja jag köpte själv. Jag gick i åttan och den tröjan var riktigt varm och lysande i färgen :)

Idag dras jag ofta till orange färg och favoriten är nog en mer bränd orange, men inte så mörk som terracotta.

/mvh AnnaF (Alpakkaanna)

Anonym sa...

Först, grattis till en himla massa besökare, superkul!
Mina älsklingsfärger är de som kommer från skogen.
Både de som är i skogens alla färger till de som är färgade av svamp, mossor och blad.
Det beror på att jag och mannen har upptäckt ett helt nytt liv i skogen. Vi är ute mycket i skogen och plockar svamp eller bara trivs. Vi har med fika ibland och allt smakar gott i skogen!

krakel sa...

Grattis! Jag tycker om alla naturnära färger men mest grönt. De gröna med lite skiftningar i . Just för att jag älskar naturen!

lilian sa...

För mig är det bara lila som gäller! Lila och åter lila.

Tänk er hur björkarnas knoppar skiftar innan dom slår ut - det allra största tecknet på liv!

Dom flesta knoppar har nog någon lila nyans innan dom slår ut.

lila är liv

/lil-ian

Kerstin sa...

Vad roligt att läsa att du har gått från "sliten välavlönad rektor till glad och entusiastisk och lågavlönad småföretagare i garnbranchen." Det har jag också. Inte som rektor men som specialpedagog. Jag är nu inne på mitt andra år som konsthantverkare på heltid och jag känner precis igen mig. Jag ångrar inte heller mitt steg en endaste dag. Efter ett år tjänstledigt sa jag upp mig (hupp).
GRATTIS till dig!
Min färg som jag alltid återkommer till är grågröngult (om du förstår vad jag menar). Den färgen drar alltid min blick till sig, en varm färg som passar så bra till alla mina andra favoritfärger som ofta har grått i botten.
Jag önskar dig en god "bloggfortsättning".

Dina Moritach Samuelsson sa...

Jag älskar nog alla färger, men lila är min favorit. Och allra helst de lila tonerna man hittar i naturen. Jag tror att det kommer sig mycket från när jag var liten. Vi hade ett plommonträd som varje år dignade med frukt och de mörklila plommonen längtade jag efter hela sommaren. Jag minns också den varma, nästan dammigt torra doften i luften när jag pulsade genom tuvor av ljung, den raspiga hårda växten med så skira vackra lila blomster. Den fantastiska lila aklejan som växte mellan potatisen och jordgubbarna i mormors grönsaksland som var stort som en fotbollsplan. Den lila färgen i utkanten av solnedgångens brinnande färger som spår om den annalkande varma sommarnatten. Och jag minns berättelsen min mormor berättade om styvmorsviolen och hur den fick sitt namn. För mig ligger lila så lagom mitt emellan det vilda sprakande röda och det ständigt föränderliga lugna blå. Fick jag helt själv välja en garnkollektion hade jag nog inspirerat den av den blyga violen. Flera olika vackra lila färger som accentueras så väl av det gyllengula och vita.

garnlek sa...

Grattis! Till besökarstatistiken och till en Lycklig Lotta!

Hade jag haft mod hade jag oxå givit upp akademin till förmån för garnfärgeri medan ork ännu fanns för eget företageri. Färgade som en galning var sommar sedan 2004. Först gammalt lager, sedan garn från ebay och Morjärvs mm. Men jag färgar bara till husbehov nu.

Vad gäller finaste färgen så har gult, varmgult varit min älsklingsfärg sedan jag var barn. Men då den inte gillar mig har jag varit lite vilse o har prövat många fina färger. Kommer gång på gång fram till att jag klär bäst i en ganska mörk grå/brun/lila, gärna så att man kan se flera skiftningar i färgen.

Lägger ut en bild på ungefär hur jag menar i sockgarn jag färgat över på mitt Instagram.

Önskar dig all fortsatt lycka i ditt nya fattigare, men färgrikare liv!

Ulla/garnlek/bildlek

Innestemmen sa...

Alle farger, men rød er nok den fargen jeg plukker ut om jeg står foran en garnhylle og drømmer... Eller grønn, eller... Røykblå, eller... Åh, nei... Rød. For varme og kjærlighet. Like fint til gutt som til jente. Mvh siv

Anonym sa...

Oj, så svårt - tycker om så många färger:)
Men:
grönt för att det är skönt, sommar och värme.
Blått - behöver jag säga mer än HAVET!?
Rött: man måste ju bli glad av rött!

Carina

Anonym sa...

Ett bardomsminne jag har är när man var på sommarlov hemma hos farmor. Satt i solen och åt blåbär med mjölk, älskade den färgen som mjölken får när den blandas med blåbären. Det är en av mina finaste färgnyanser.

Anonym sa...

Jag med blåbärsmjölken heter Mia J

KC design sa...

Alltså jag är ganska förtjust i svart men det är ju tämligen trist så jag sätter ibland till en accentfärg och då får det gärna vara orange eller cerice i alla nyanser.

Anonym sa...

Grattis till snart miljonen! Jag tycker de flesta färger är vackra i, mitt tycke, sitt rätta sammanhang.
Men aprikos gillar jag lite extra. Mycket för att den är så vacker i kontrast till många andra färger. Framförallt naturfärger som grönt, mossgrönt, brunt, gråa nyanser, roströda, vissa blå m.fl. Dessutom är aprikos så fint bara för sig själv. Jag heter Irene Bergman från Halmstad.

Anonym sa...

Högsommarsolgul!!
Inte för att det klär mig, men jag mår bra av det.
Dessutom heter vår båt "Solen", och jag bor på Solhöjdsgatan.
Kram på dig Lotta och fortsatt lycka till
Mia S-B

hondaflickan sa...

Min finaste färg är turkos och har alltid gillat den. Köpte garn här av tant Kofta för ett par år sedan i den allra finaste turkosa färgen någonsin. Sjalen jag stickade är den jag använt mest.

Maggisen sa...

Min finaste färg är en kall rödrosa, men jag har inget särskilt minne till den. Det är nog mest att den ger bleka jag lite färg på kinderna :)

KataM sa...

Det finns så många färger jag tycker om. Men lite extra klappar nog mitt hjärta för alla havets nyanser. De dova grå-blå en mulen dag, grön-blått, turkost, blå-brunt, klarblått från de ljusaste till de riktigt mättade.

Min favoritkofta är en uppifrån-och-ner kofta stickad efter ditt mönster i ett garn jag spann av ull jag beställde färgad i just sådana nyanser. Den är enkel och inte alls märkvärdig, men så vacker just för färgens skull. :-)

Sockan o Vanten sa...

Grattis till en miljoooooon besökare!

Jag älskar grönt i alla olika nyanser och den vackraste finns på bokens blad när de just slagit ut på våren.

Vi gifte oss tidigt i maj för drygt 10 år sedan och bladen på bokarna utanför kyrkan var sååå underbart ljusgröna!

Blir varm i hela kroppen bara jag tänker på den dagen :)
Allt gott!/Ulrika

Ann sa...

Blått har alltid varit min favoritfärg. Framför allt vad jag kallar "vinterhimmelsblå". Inte riktigt ljusblå utan en nyans mörkare. Som när solen skiner en vårvinterdag, luften är krispig och det är skönt och lätt att andas. Och våren är snart på gång...

Rosenvante sa...

Grattis lyckliga Lotta!
Oj så jag fick fundera över det här med färger och varför. Men nu när jag gick promenaden med hundarna blev det helt klart för mig vilken färg och varför. Hösten är ju min favorit årstid och färger därifrån är mina absoluta favoriter. Så mulligt höstrött om du nu förstår vad jag menar med det.

Stickeri Stickera sa...

Grattis Lotta! Jag tillhör en av dem som följt din blogg sen 2009, då jag själv började sticka. Du har gett mig inspiration och stickglädje i massor. Tack!
Min favoritfärg är grön, egentligen de flesta nyanser av grönt. Typ den blandning av grönt som man ser när man ser gräsmattan, en massa björkar och samtidigt ser gran och tallar inimellan :)
Kan vara med en del gula inslag, men sen är även typ tealgreen som är med mycket blått i en väldigt fin grön.

/Paulina i Grästorp

Annika GW sa...

En färg som alltid kommer först när jag ska välja färg är vinrött. Rött som vin med alla dess nyanser från ljust till mörkt! Grattis! / Annika

Helena Carbe sa...

Stort grattis till ditt fantastiska besökarantal!!

Finaste färgen tycker jag är en riktig mörk åskgråblå himmel. Finns det något vackrare och mer omfamnande. Att sitta ute på den inglasade verandan med en kopp the eller varför inte ett glas vin och njuta av den vackra himlen och bara vänta på de första tunga dropparna regn. Appropå rödvin, mörkt rödvinsrött är också otroligt vackert...

Kram!

Eva i Halmstad sa...

Hej på dej och Grattis
Jag gillar ju dom gröna och mörkt röda färgerna bäst, mörka oliver och mogna bigaråeer.
Skogen alla gröna toner är den "finaste färgen" om du frågar mej
Må gott på dej
Eva

Ann-Sofie sa...

Grattis på dig och din blogg och allt det andra!!!! Så himla roligt att du tog språnget och att det blev bra.

Finaste färgen - en väldigt bra fråga - är för min del petrolblå eftersom den får fram det vackraste i mina ögon.

:-)

Christina sa...

Grattis Lyckliga Lotta!! Din blogg är en fröjd att läsa.. Intressanta reportage, färgningar, upptäckter och träffar runt om i landet. Har haft förmånen att träffa dig i Ransberg och du är en färgklick i garnhavet. Jag är en växtfärgare och älskar de rödbruna tonerna som blir med blodröda kanelspindlingar. Lotteri är ju alltid kul att deltaga i, så det gör jag gärna. Ha de´gott :), hälsar Christina

Pia Eriksen sa...

Uha egentlig elsker jeg alle farver, når bare de er brugt "rigtigt". Men blå nuancer har nok en helt speciel plads i mit hjerte. Måske er det fordi det er havets og himlens farve.
Hilsen Pia
tagelaursenpiaeriksen@gmail.com
herframinverdengaer.blogspot.dk

Odenessan sa...

Jag älskar grönt, gärna lite olivgrön och skogsgrön men även den vårgröna som boklöven i solsken. Grönt ger mig energi för det är naturens och växtlighetens färg, de sakerna som jag brukar hämta min energi från när allt känns tungt och mörkt. Vem blir inte glad av vårens första grönska och att se sol och vind i vårens första späda blad på träden.

Emma sa...

Jag älskar blått i alla dess nyanser, från midnattsdjupt till det glada klarblåa i min pojkväns ögon. Blått matchar jag gärna med rött, som helst får dra åt det blåa "kallare" hållet - vinrött, ljung, rödlila.

Bettan sa...

Turkos! Det är en färg som jag blir glad av, den kan antingen gå över i lite medelhavsgrön eller stanna i den ljuvligt blågröna nyansen. Jag har både tröjor, sjalar sockor och vantar i just turkos, min älsklingsfärg.
Grattis till så många besökare. Kram sytanten

Gro Lilja sa...

Stort Grattis!
Härligt och tufft att ta det klivet!
Jag är en blå/lila personlighet men jag älskar egentligen alla färger i kombination. Blått och lila ihop. Blått och turkost mmmm.. Rött och orange ihop. Rött och rosa ihop osv. Just kombinationen av färger tilltalar mej.

gro_lilja@yahoo.se

iamaskar sa...

Grattis !
Din blogg var en av dom första som jag började läsa med stor förtjusning. Min favoritfärg är turkost med drag åt det gröna hållet.
Mvh Maria F
iafahlen@hotmail.com

Anonym sa...

Finns det något bättre än att bara skrota runt inne när det är ruskväder ute? Mitt förslag till färgtema blir därför "dåligt väder" med färger av tex åskblå himmel eller grålila, snötunga moln eller kanske bara riktigt mulen,, gråvit dassig novemberhimmel. Det vill jag se.

Tack för fin blogg.
Pernilla

Medea sa...

Grattis till alla besökare. Mina finaste färger är mörkt laxrosa/korall, varma gröna nyanser som i min gröna jitterbugkofta och en varm ljusgrå med lila underton. Allihop gör mig lite vackrare och mycket gladare.

Jenny Avoga maskor sa...

Grattis! Min favoritfärg är en djup men ändå klar röd. Lite mörkare och djupare än den som ofta används på jultomtar men inte så mycket så att den blir vinröd. Tidigare tyckte jag inte om rött alls, men efter att jag krisade för några år sedan och reste mig mer rakryggad än någonsin så kom färgen bara till mig. Sedan dess är den alltid mitt första hands val. Konstigt hur det kan bli.

Anonym sa...

Hej Lotta
Ja du verkar omåttligt populär!
Hoppas kofferten mår bra hos dig också. Den är ju brun, mellanbrun. Jag är ofta kallad för tant brun av mina döttrar. Känner mig till freds med det. Lugn och trygg. Inte dramatiskt. Många nyanser av brunt.
Anita Johansson, Jörlanda

Emmas dagar sa...

En miljon besökare!!! Wow!!! Grattis!
Min favoritfärg genom många år, redan innan den var inne och jag var ung, är plommonlila. Den lila som är på just lila plommon. Ville inte ha det som "alla andra" hade, men inte heller vågade sticka ut allt för mycket. Så medan mina jämnåriga tonårsvänner hittade kläder på de vanliga stora kedjorna så shoppade jag hos Gudrun Sjödén och där fanns det färger på kläderna. Annars kanske jag inte hittat plommonlila just då...
Och det är fortfarande en favoritfärg som ögat dras till!

Christiane sa...

Grattis till besöks rekordet!

Jag är fisk så min favorit färg är blå, blå som vattnet. Mörkblå, ljusblå, kornblå, kall blå, varm blå, gråblå, ja allt som är blått.

Anonym sa...

Hej Lotta och Grattis till alla besökare!
Jag har alltid varit en BLÅ typ! Och nu när håret grånat och blivit vitt är blått en bra kontrast. Mina (bruna) ögon söker blått i alla sammanhang.
Lycka till i fortsättningen!
Berit på Gottland

violykke sa...

Jeg elsker lilla og det er fordi violen er min ynglings blomst, lilla og grøn ville være rigtig godt i et mix garn. Det skal være blålilla og Limegrøn. Tillykke med alle besøgene ;0)

Annette sa...

Vad roligt att du haft så många besökare.Tycker det är väldigt fint med rött och rosa ihop så att båda färgerna drar lite mot blått.
Annette Strömstad

Pelin sa...

Grattis!
Jag faller alltid som en fura för grön, skirt grönt. Som små musöronslöv på björkarna! Det är nog min finaste färg.

Anonym sa...

Älsklingsfärgen för mej är blå. Har alltid haft en massa olika kläder i blått allt ifrån den lilla babyklänningen & den fina examensklänningen min mor sydde åt mej som barn. Hade blått på mej när jag träffade min man(1966). Blå tröjor, byxor etc etc . Raden kan göras lång av allt blått. Självklart använder jag andra färger &så men återkommer alltid till blått. Tilläggas kan att jag ofta sitter vid sjön och njuter av vattnets olika blå skiftningar. Allt ifrån sommardagarnas härliga ljusa blå till höstens mörka nästan hotfulla blå nyans. När jag i höstas var på syfestivalen (Sthlm) så inhandlade jag garn till sjal hos dej självklart blev det i en härlig nyans av blått! Stickar ofta i blått.
Passar &så på att säga grattis!
Jag heter Ann-Christin Moberg

Jannika Månsson sa...

Den finaste färgen är rött. Rött som blod, gärna kombinerat med svart eller blått.
Har alltid dragits mot rött och är ständigt på jakt efter Den perfekta röda nyansen på garn. Den är svår att finna.

Erika Drewke sa...

Grattis!
Min favoritfärg är mörkgrön. Som smaragd fast utan det glittriga skenet. Som granen under julen. Som eken när bladen strax vissnar.
Grön är en färg jag blir lugn av. Den påminner mig om alla sommarpromenader och alla scouthajker. Den gör mig trygg och får mig att känna mig närmare naturen. Lugn och fridfull.
Den får mig att ta ett djupt andetag, blunda och nästan känna en svag bris svepa om mig.
Erika / lundabon.blogspot.se
drewke.erika@gmail.com

L8 sa...

Hej Lyckliga Lotta!
Vad roligt med alla besökare! Och tänk vad många du har glatt med ditt val!! Finaste färgen? Ja, jag har nog alltid varit en grön typ. Hör kanske ihop med att jag även är en trädgårds- och naturälskare. På senaste tiden dras ögonen gärna åt det petroleumgröna. Och där har ju du varit till god hjälp😊 Stort lycka till med kommande miljonen. Vi andra hänger kvar här också!

L8 sa...

Min favoritfärg är ljusgrön som björkarnas spröda grönska på våren o gräset som spirar på våren! Är ju ett vårbarn född i april också!
Tack för en härligt färgsprakande inspirerande blogg!
/L8
Min mail : lkornsberg@hotmail.com

docksjo sa...

Min favorit färg är lindbloms grön, så där skir och grön utan att dra åt något håll och inte knallig utan helt enkelt vacker, som passa in utan att ta över och bara är behaglig. Denna färgen är mycket svår att finna men så glad jag blir en en sådan liten skatt dyker upp.

Lena Florén sa...

Grattis du kloka inspirerande Tant Kofta! Färger! Jag har alltid dragits till familjen citrus, med dragning åt det brända.... En stor hög citroner,clementiner och apelsiner nedanför en knotig tall en solig eftermiddagsljus. Släng gärna dit några uppskurna lime. EN färg?? Ja du hör ju, det är omöjligt! Kanske gillar jag gult för min mamma ofta bar den färgen. Hon dig när jag var tonåring. "Pappa gillar gult" sa hon. Vi hade alltid gula blommor på köksbordet i barndomshemmet. Det har väl satt sina spår.

Catja sa...

Stort grattis till alla besökare men framförallt framgångarna med Tant Kofta!
Har alltid varit en färgfegis och åtminstone klätt mig i mycket svart och grått. Hur kul är det? På senare år har jag kommit att älska rostbrun, tobaksbrun, sensommarvete, senapsgul och den där lite vissna gräsgröngula tonen. Tycker också om grått i alla möjliga toner som gärna får blandas med någon liten färgklick. Det funkar alltid!
Fortsatta framgångar med fina firman önskar jag dig!

MinaAlster sa...

Grattis!:)
Härligt att du har så många besökare, fast jag förstår varför. :)

En av mina finaste färger är "ljung lila"! Den färgen påminner mig om all ljung som fanns kring stugan vi hade under min barndom. Vi plockade mycket men pga skrock tog vi aldrig in den i stugan däremot hade vi ofta många små korgar och vaser på altanen. :)

Vänlig hälsning
Veronica

maria carlander sa...

Men wow -GRATTIS! En miljon, det är verkligen stort!

Mina favoriter hittas i skogen: i gula höstlöv, lysande grön mossa, gråsten, myllans varma brunfärg, röda vinteräpplen.

Du färgar redan flera av de här färgerna! Din mossgröna är fantastisk tex. Men som tema skulle jag kunna föreslå mossa och stenar, löv, eller kanske helt enkelt skogsvandring?

Annika sa...

Stort grattis till 1 miljon!!!

Jag drömmer om att någon gång få sticka mig en röd kofta. En mörkt röd kofta, men inte alls vinröd. Den röda färgen får inte heller gå åt blått. Utan det ska vara som en solmogen, riktigt mörkt röd bifftomat!

Önskar dig fortsatt framgång!

Karen sa...

Gattis Lotta!
Min finaste färg är petrolblå. Dras till den i varje affär, vare sig det är garn eller kläder. En gång gick jag länge och väl i en garnaffär och valde bland alla nystan bara för att komma hem med ett exakt samma färg som ett jag redan hade... Skulle gärna köpa ett kit med havstema - från vackraste blågrönt till djupaste indigo.

Ruta Ett sa...

Stort grattis till en miljon besökare! Fantastiskt!!
Jag tycker om starka, kalla färger, men min finaste färg är cerise, sådär så den nästan går mot lila. Den blir jag glad av och den klär mig så bra!

Lotta 8`) sa...

Grattis! Jag brukar titta in till dig och njuta av härliga garn och färger. Köpte precis mönster av dig på koftan oci i julas garn och mönster till karusellsjalen när du var i Göteborg, färgenjag valde var grå_blå. Blått är min favoritfärg, havsblå och musslornas klara, stålblå färg, gärna med inslag av pärlemor_vitt. Ha det bäst :)

Knitarina sa...

Grattis alla besök på bloggen! Njuter själv här av alla härliga färger även om jag bor för långt från din koffert.
Jag gillar starka, mustiga färger allra bäst och mest just nu gillar jag varmt och mörkt rödvinsröd. Och riktigt intensivt svartblå som ändå är tydligt blå mitt i det svarta.
Tema på det...mysigt mörka höstkvällar i soffan framför kakelugnen kanske?!

Växthusmadam sa...

Lila har alltid varit en favorit, jag kan inte förklara varför... Plommonlila ska det vara, men olika lila färger tillsammans är alltid fint! Det sägs ju att lila är andlighetens färg ...
Grattis till alla besökare !!!!
Växthusmadam

pia sa...

Givetvis vill jag vara med i utlottningen.
Färg som jag relaterar starkt till är en riktigt röd färg inte med dragning år orange eller blått utan en RÖD. Har sällan den färgen på mig då en förlupen kommentar från exet gjorde att jag nu kämpar mig tillbaka till färger överhuvudtaget men framför allt till det röda.

Ozas Pysselverkstad sa...

Grönt i alla nyanser har varit min favoritfärg sedan jag var liten. Vackrast av dem alla är olivgrönt för oliver är goda och jag inbillar mig att mina melerade ögon ser gröna ut om jag bär olivgrönt. Jag älskar också maj månad när naturen är som vackrast med alla nyanser av grönt.

Tinas Garn sa...

Galet många besökare du har haft på din blogg - helt otroligt!

Min favoritfärg är blå, men framförallt isblå, gillar den kalla och krispiga känslan. Eller nu kom jag på det:-) Googla fram en bild på Paul Newman och kolla in dom ögonen. Där har du den finaste av alla blå nyanser. Sen är ju självaste karln snygg i övrigt...

Marika sa...

Min favoritfärg är rosa.
När jag var ung hade jag aldrig rosa, jag trodde nog inte att jag passade i det.
Efter att jag började använda rosa så har jag frossat i det!
Det ska vara starka rosa färger, men inte neonrosa, mer cerise, hallonröd som drar åt rosa och liknande. Och det är min favoritfärg för att jag blir glad av den!

Anonym sa...

Tillykke med det fine besøgstal :) jeg kan lide alle farver, men vender tit tilbage til blå, især turkis
Hilsen Conny

kråkspark sa...

Grattis! En miljon besök är verkligen värt att fira!
Jag några färger som "talar till mig" och som jag ofta faller tillbaka till. Kanske inte till kläder men som färger.
Ljungrosa- den där lite grå-rosa tonen som ljungblommor har. Tänk en tur i skogen i början på augusti och ljungen blommar och bina surrar.
Cikoria-blå- för att den är så intensivt blå. Tänk en cykeltur på Öland i Juli och vägarna är kantade av Cikoriablå blommor.
Apelsinorange - för att den också är så intensiv - här är färgen kopplad till apelsindoften som också är intensiv och rik.

Bingestickorna sa...

Jag är visserligen väldigt förtjust i rosa, men jag längtar efter en riktigt härlig havsblå-grön "färg". Gärna så att det blir lite liv i den.....långa passager kanske.....
Eva i Varberg

Anonym sa...

Grattis!! Den vackraste färgen tycker jag är grön. Grönt är ju så skönt. Alla nyanser är lika fina, möjligen är skogsgrön allra finast. Kram Eva Andersson
hakentorpet@telia.com

Anonym sa...

Jag tycker om många färger. Många favoriter. En favorit är cerise för den är ren och klar färg med mycket energi som jag blir Glad av. Tilsammans med orange blir det lite varmare. Tack för en fin blogg mvh Kristina Boman

Tina sa...

Grattis och vad roligt att du kan jobba med färg ( & garn). Färg är härligt. Jag gillar färg, turkos har nu häng med mig länge, jag trodde att det skulle gå över, men nehejdå! tillsammans med ceris och nyanser åt lila, blågrå lockar också mitt öga, en skvätt av vårgrön börjar ta plats. När jag var barn "upptäckte" jag en färg och fick veta att den hette "lejongul", åhh den har jag gillat sedan dess, idag skulle jag kalla den saffransgul, men konstigt nog så har jag den inte i, varken min inredning eller på kläder! Förslag på tema: "Gladfärger,Kryddfärger, Ögongodis" Grattis än en gång.

Toffs sa...

Å vilken trevlig blogg! Har ganska nyss börjat följa dig på instagram. Har upptäckt garn som vuxen efter attmin textilslöjdslärare dödade mitt intresse helt på högstadiet, och jag och mamma har växtfärgat garn fyra somrar i rad nu. Där blir allt gult eller grönt i olika nyanser - jättehäftigt!! Därför har jag en förkärlek för just växtfärgade garner och jag tycker om jordnära färger som brun och grön, även vinröd. Tema Moder Jord?
Mailadress: h06towfa(snabela)du.se

Lisbeths verden sa...

Grattis med 1. million !! Jeg liker Orange, det er en gladfarge :) Du er flink som farger ditt eget garn :) Hilsen Beth

mina123 sa...

Lila, lila, lila och åter lila. Jag försöker att välja någon annan färg ibland, men lila blir det ändå. Det bästa av allt är att mitt barnbarn (pojke 4år) också gillar lila. Jättekul.

Linda sa...

Grattis till 1 miljon besökare! Jag är en av dem som mer än gärna återkommer till dig.

Jag har två favoritfärger; det skira, skira vårgröna med ett uns brungrått som i små strutbräkenplantor som håller på att rulla upp sig ur marken och det mörkt chokladbruna men nästan en ceriserosa underton.

Strutbräkenplantorna är mina favoriter i trädgården, för de är så vackra under hela säsongen och för att de är så uråldriga. Att kunna köpa mitt eget hus och utforma en egen trädgård (givetvis med mycket bräken och andra ormbunkar) är en av de härligaste projekten i mitt liv.

Riktigt murrigt och mörkt chokladbrunt med en touch av körsbär eller cerise toner gillar jag för att det är en är en färg som går att kombinera med de flesta andra färger och också för att jag klär så bra i den. För mig är det en trygg färg som är varm och inneslutande.

Förslag på färgteman:
"Strutbräken i motljus"
"Körsbär i choklad"

Tack Lotta för all inspiration! :)

Ullis sa...

Jag gillar både rött och orange i olika toner, men jag återvänder alltid till grönt. Oavsett om det gäller kläder, inredning, garner eller tyger. Jag kan ha bestämt mig för att jag behöver komplettera min röda tyghög, men nog står jag där sen och kollar in de gröna tygerna! Jag gillar mest de varma gröna tonerna, som oliv och mossa, men börjar så smått även tycka om de som går lite i blått. De gröna garnerna som du färgade till äppelmössor häromdagen fullkomligen älskar jag! Det, är finaste färgen! Kramar Ullis

Anonym sa...

Turkos är min älsklings färg,blir så Glad av den och mår Gott när jag har den färgen på mig eller runt omkring mig:)
mvh Anki
anki@imeganet.se

Anonym sa...

Miljoner med GRATTIS, till din fina blogg.
Det vackraste jag vet är när man ligger ner och tittar upp på späda björklöv mot en klarblå himmel.
När det gäller favoritfärger så är det nog blått. Alla blåa nyanser, från ljusblått, turkost och till mörkblått. Kalla och blåtonade färger passar mig bäst. Men utöver det så är jag en periodare på färger, i höstas var det cyklamen och just nu är det vinrött eller mörkt körsbärsrött. Frågan är: Vad blir det för färg i vår?
Hälsningar
Maria

Syster Jane sa...

Grattis till så många besökare!
Jag älskar färger, mycket blått, grönt och grått. Men den färg jag älskar allra mest är rödlila. Bordeaux kanske man kan kalla den. Min farmor hade under de sista åren under sitt långa liv en lilaröd handväska som jag alltid tyckte var så himla fin som liten. Jag brukade låna den och ett par av hennes pumps och gå runt i hennes lägenhet. När hon gick bort för snart 10år sedan så hade hon mycket nog märkt upp vad alla barn och barnbarn skulle ha. Väskan gav hon till mig, ingen annan förstod varför jag tog med mig den hem. En gammal sliten handväska. Nu finns den här hemma, hängandes i hallen. Varje rödlila plagg, garnnystan eller liknande påminner mig så starkt om henne.
// Anna

Anonym sa...

Grattis....miljoner gratis till din fina blogg och dom fina garner som du färgar. Älskar grönt från klargrönt till mossgrönt. Har ett klargrönt filsilk liggandes sen Syfestival förra året som jag klappar emellanåt. Väntar med på spänning på din webbshop där jag kanske framöver kan hitta en mossgrön.dito.
monicabergstrom@hotmail.com

Malin B sa...

När jag var yngre (80-talet) var det turkos som var favoriten ihop med alla blåa nyanser. Idag är det Petrol som är den #finastefärgen jag vet. Lite olika nyanser, men blått med lite grönt i. Inser nu att det jag har handlat av dig är just i de färgerna. Knapparna med fiskfällsmönster i just den färgen är favoritörhängena :)
@tradmalin

Zandra sa...

Det har varit och är fortfarande roligt att följa din blogg, jag har hängt i nästan från starten tror jag...

Ett färgminne för mig är den fantastiska brandgula färgen som sena kvällar vid vatten bjuder på. Svarta siluetter mot himlen som brinner i den kraftiga gulorangea färgen ger en fantastisk känsla av lugn, harmoni, "hemma" och intensitet. Färgen förknippar jag dels med kvällarna hemma i byn, när vi åker upp till fäbostället och ser den sneda tallen som lutar ut över den spegelblanka sjön. Samtidigt har jag samma färg i tanken när jag tänker på skärgården och de kvällar vi tar kollobarnen på hajk. Färgen syns nästan på fotot från i somras. http://tagetanker.blogspot.se/search?updated-max=2013-08-07T20:50:00%2B02:00&max-results=7

frisky frog sa...

1000000, det är ju fantastiskt! Stort grattis!
Min favvo-färg är grönt, grönt i alla nyanser. Mossgrönt, grönt som granens barr, krispig grönska på vårens spirande sädesfält, gröna äpplen, limegrön daggkåpa, en daggvåt ängsgroda eller den pyttelilla lövgrodan i vackraste grönt. Kanske har det något med att göra att jag är uppvuxen i skogen med natur och jordbruk omkring mig. Grönt ÄR skönt! =)
/kram

ANNEPÅLANDET sa...

Gratulerer med en million!

RØDT er den fineste fargen! Jo dypere, jo bedre. Og siden jeg er mørk og blek, liker jeg best de dype røde med snev av blått i, siden det er dem jeg kler best. De er ofte vanskelig å få tak i i håndfarget garn. Tyttebær, bringebær, rødvin, rubiner...

Siden jeg er norsk, drømmer jeg om at du får en nettbutikk som også selger til Norge :-)

Ullfull sa...

Grattis till många besökare!! Jag förstår det för Din blogg är så inspirerande!!
Jag älskar färgen orange (och röd)! Kan inte förklara varför, bara det att jag blir så glad når jag ser färgerna:-))) Nu kan man hitta orange, i början av min nuvarande sticperiod gick det inte att hitta... Kul att det går framåt, tack vare Dig och många andra!!

Missen sa...

Ett stort grattis. Min favvo färg är granny smith grön och den färgen hade jag på ett par byxor i klass 2 i gabardin.

Anonym sa...

Tycker om så många färger men jag återkommer ofta till blått och då är det gärna himmelsblått. Jag bodde många år i Kiruna och där hade himlen en alldeles särskilt himmelsblå färg. Men även här i Jämtland är himlen vacker... Jag la upp en bild på den på #finastefärgen. Vi ses på syfestivalen!
ami.p@tele2.se

Anonym sa...

Tack för inspirerande blogg! Just avslutat ett ufo-projekt som tog mig över 4 år att avsluta. Har med andra ord funnit lusten att sticka igen :-)
Vad gäller färg så älskar jag egentligen rött och orange men när det kommer till garn så dras mina ögon alltid till de gröna nyanserna, grönt står för liv!
En färgkombination jag upplever saknas när jag letar sockgarn eller handfärgat är Grön-Turkos-kaffelatte.
Hälsningar aggeagge@hotmail.com

Anonym sa...

Grattis! Blått är min färg! Lätt och luftigt som en förhoppning. Fullt av djup som havet. Förtroendefullt som en löftesrik sommarhimmel. Smakfullt som ett blåbär. Oskuldsfull som barnaögon. Väldoftande som ett lavendelstrå - blått är nyansernas symfoni!
Anette - vaxthuset@yahoo.se

Anna sa...

Grattis, jag är glad över att du började blogga och jag fått lära känna dig.

En färg som ligger mig varmt om hjärtat är halmgult då det påminner mig om hölassen jag åkt i när jag växte upp när höet togs in på sommaren med mormor och morfar.

Det halmgula strået jag trär smultron på under sommaren.

De halmgula vassen och gräsen som nu under vintern vajar i vinden mot den gråa, vita världs som vi har nu!

Michaela sa...

Grattis till miljonen!

Finaste färgen är orange, inte för mättad och inte för stark. Tänk dig majbrasans lågor kombinerat med Pippi Långstrumps hår, men addera lite dimma.

Jag brukade ha håret rött, och detta är mitt minne av nyansen efter tre-fyra tvättar.

Birgitta Andersson sa...

Jätteroligt att Du har så många besökare, grattis! Jag har följt dig flera år, vi har träffats några gånger och....jag har köpt av dina fina garner och stickat sjalar, sockor, vantar m m. Färg som jag tycker bäst om är korall. Använder mycket svarta kläder o jeans på mitt jobb, känner mig lite mer "välklädd" med något i korall till detta. Och när man trivs i sina kläder/färger så mår man bättre !
Birgitta Andersson
birgitta_k_andersson@hotmail.com

Sigrid sa...

Jeg har to favorittfarger som jeg ikke klarer å velge mellom, og det er kombinasjonen av disse som gjør at garderoben min har visse fellestrekk med et juletre. Dels det harmoniske og naturnære grønne, i alle nyanser fra dus mint til klar trafikklysgrønn til oliventoner, dels det sterke, klare røde: kjærlighetens, julens og sosialismens farge. Den stikker ut der den grønne kamuflerer, og det er kanskje nettopp denne kontrasten som tiltaler meg så mye.

rosmariin sa...

Grattis! Hoppas att besöksntalet bara växer och växer!
Det med favoritfärg är ju komplicerad, jag gillar färgrikedomen. Men vita färgen bredvid vilkensomhelst annan färg lyser upp denna. Så mitt val idag ä vitt!
mvh Eda
rosmariin@yahoo.com

Anonym sa...

Lila, gärna den mörka, är min älsklingsfärg!
Fick en fråga en gång av en expedit om jag var från en sekt, typ Hare Krishna, eftersom jag just då hade så många och enbart lila nyanser på mina kläder och skor(hon hade nog blandat ihop lila med den orangea färgen på Hare Krishna dräkterna).
Gratulerar till bloggbesökarantalet!

Dianne Wevers

andrea sa...

Hej Lotta, jättegrattis till miljonen! Mina fina färger är petrol, turkos, men mest av allt grön. Jag älskar alla dessa fantastiska nyanser som finns i naturen. Tänk det första gräset, mossan i skogen, granen. Jag får en känsla av lugn och ro när jag ser grönt.

andrea sa...

Hej Lotta, jättegrattis till miljonen! Mina fina färger är petrol, turkos, men mest av allt grön. Jag älskar alla dessa fantastiska nyanser som finns i naturen. Tänk det första gräset, mossan i skogen, granen. Jag får en känsla av lugn och ro när jag ser grönt.

Annika Samuelsson sa...

Jag tycker om många färger...måste dock säga att den jag tycker om mest är svart. Anledningen till det tror jag i grund och botten är att (i stort sett) alla andra färger kommer fram SÅ mycket mer om man kombinerar dem med svart.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Sylvia sa...

Grattis med såååå mange besøkende. Og du er ikke den eneste som synes bloggen har forandret ditt liv. Jeg har fått mange nye venner pga bloggen. Det er så fint.

Min favorittfarge har nesten alltids vært RØDT.
Den gir masse energi, og rødt er også fargen for kjærlighet og passion. Jeg liker best den varme røde, som går mot Tomatrød. Den er jeg finest med også.

Jeg synes det er fint å blande rødt med farger som egentlig ikke skal gå sammen, som Fuchsia og cerise. Det skaper en fin energi sammen.

Lykke til videre med din flotte blogg. Jeg har fulgt deg i mange år, men ikke kommentert så mye.

Anonym sa...

Blått är flott! När jag var en liten flicka var jag VÄLDIGT rödhårig och min stackars mamma tyckte inte att jag klädde i nåt annat än blått. Som brudnäbb vid fyra års ålder hade jag en ljusblå klänning och sen på alla skolkort från ettan till fyran har jag en ljusblå polojumper... Så det blir nog ljusblått för min del.

Jämtandshälsningar från
dordimaria@hotmail.com

Anonym sa...

Lingonrött tycker jag är vackrast! De där lingonen som sitter i en stor klase under några blad och nästan är övermogna. Den färgen faller jag alltid för i alla typer av textilier. Gärna i kombination med andra varma, lite murriga färger som får det lingonröda att lysa!
/Karin
lingon.karin@gmail.com

Anonym sa...

En miljoooooon - det är mycket det! Stort grattis!
Blåklintsblått, så fantastiskt fint! Tänk ett böljande kornfält med långa stråk av blåklint. Min brudbukett för 26 år sedan var bara blåklint. Jag hade drömt om min blåklintsbukett och hade bilden så klar hur den skulle se ut. Just det året var det ganska kallt i juni och blåklinten var inte så bra utslagna. Det blir inte alltid som man tänkt sig ....
Eller grönt! Grönt som en nyutslagen bokskog med solen silande mellan grenarna, bladen nästan självlysande....

Hälsningar från Lena i Malmö

Satoko sa...

Grön är min finaste färg!
Brun och blå också...
Egentligen alla naturensfärg är finaste, tycker jag. Men Rosa och neonfaräger har jag litet svårt med...

Signe sa...

Min finaste är cyklamenrosa i en ton som drar åt det kalla och blåa. När jag har något på mig i den färgen får jag nästan alltid komplimanger, så något med den färgen måste det vara som passar ihop med mig...

Maria i Falkenberg sa...

GRATTIS!
Det är så roligt att du har din blogg, färgar garn, filmar fåglar och lär ut saker! Jag gläder mig varje gång du uppdaterar!
Min älsklingsfärg är vallmo-röd!
Jag älskar det engelska namnet för vallmo- POPPY.

Ing-Marie Lindberg sa...

Grattis!Favoritfärg var inte helt lätt, men jag tror det får bli gult och orange. Varma glada färger tycker jag bäst om.

Monstermønster sa...

Gratulerer med så mange treff! Jeg blir lykkelig av at en dyktig garnfarger som følger drømmen sin besøkes av så mange. Tommel opp for det!

Favorittfarge; en melert solguloransjegull farge. Som vinterlyset når det glir over i den mørke blå vinternatten.

Anonym sa...

Mycket trevlig och lärorik läsning under åren, mycket inspiration och ett par uppifrån å ner-tröjor.
guki@live.se

Jez sa...

Grattis!
När hösten kommer får himlen en sån där fantastiskt intensiv BLÅ färg och det luktar friskt i naturen dessutom. Det är min favoritfärg: hösten-är-här-intensiv-blå, när den kommer så går jag och tittar upp i luften hela tiden :)

Marita sa...

Kul med så många besökare! Min favoritfärg är turkos marita

Anna sa...

Hej!
Grattis till så många besökare.

Jag är svag för äppelgarnet just för att det är så äppligt. Annars så är det nog mest röda varma toner som gäller för mig.

Tack och hej

Nettan sa...

Grattis !

Jag älskar alla nyanser av grönt! Tänk när det blir vår och alla växter börjar få gröna nyanser :)

Tack för din underbara blogg som inspirerar mig så mycket!!

Helena sa...

Grattis till framgången med bloggen och yrkesvalet!! Jag är en av många som ofta läser på bloggen och hittar inspiration och ideer och mönster.
Jag tycker om så många färger... Men en färgupplevelse som gjorde stort intryck på mig nyligen var för några veckor sedan, vintermörkt här hemma, och vi reste till Karibien. Bara att titta på havet var så fantastiskt, det var en intensiv blå med med grönt i. Det gör mig lugn i själen, och samtidigt inspirerad. Jag tycker också om att blå passar så bra att kombinera med andra färger. Turkos tillsammans med rött, mörkare blå tillsammans med rosa, tillsammans med grönt, lila...

Jag heter Helena Örnehed.

Anonym sa...

Solgult är finaste färgen. När min mamma låg döende i cancer förra året stickade jag en kofta vid hennes dödsbädd. En solgul kofta i ullgarn jag färgat med gurkmeja. All min kärlek till min mamma stickades in i koftan, all min sorg över att mista henne också. Jag var rädd att jag aldrig skulle kunna bära koftan men den är min käraste ägodel. Att ta den på sig är som att kliva in i mammas varma famn. Så gult som solen är finaste färgen. Jeanette (fotoblogg@hotmail.com)

Susilull sa...

Jag gläds med dig!! Du har gjort en fantastisk resa med din blogg och ditt nya liv!
Och så många roliga kommentarer att läsa - nu har du att göra:-)

Färger - vad vore livet utan dem!
Och orange - färgen kom in i mitt liv lite oväntat. Dåvarande tonårsdottern hade snöat in på orange men började tröttna och undrade om jag ville ha hennes oranga väska, tja.. varför inte?
Och sen var jag fast, älskade väskan och sörjer att jag förstörde den med att hälla ut en kaffe latte över den :-( Jag dras mot den varma färgen, den signalerar värme, styrka och lite uppstudsighet - och det behöver jag!

Leena sa...

Grattis till miljonen besökare! Så fantastiskt!
Jag tycker om varma, mustiga färger. Min favoritfärg är mörkt röd. Jag mår bra av det röda. Har försökt mej på andra färger ibland men återkommer alltid till det röda.

Anonym sa...

Grattis till 1 miljon besökare. Helt fantastiskt fast dina garner är så fina i färg. Finaste färgen är orange och grön tillsammans. Som i ringblomma en blomma jag tycker mycket om. Tänk vilken kraft den har och hur länge den blommar. Det är mina finaste färger. Blir alltid glad när mina ringblommar blommar och när jag har torkat de och kan dricka dem som te på vinter. Tack för en härlig inspirerande blogg.
Kram Lucretia Leeuwenhoek

Anonym sa...

Grattis till 1 miljon besökare!

Blått som havet!
Blått som himlen!
Blått som i jeans!

Allt från ljusaste ljust till mörkaste svartblå. Och alla skiftningar och nyanser där emellan.

Med vänliga hälsningar

Annika Frandsen

Eva sa...

Jag har ganska nyligen, för några år sedan, bytt favoritfärg. Efter att med åldern och förändrade färger i hår och hud fått lov att inse att vinrött/burgund är närmast hopplös har jag fått börja utforska lila (och till viss del cerise).
2 väninnor i församlingen övertygade mig att ta över några plagg i 2 helt olika lila nyanser som jag insett faktiskt passar mig mycket bra :)
Så nu fascineras jag av BLÅlila, RÖDlila, GULlila mfl. Roligt och faktiskt väldigt nytt eftersom lila är en färg jag bara inte "sett" förut!

Marie sa...

På min semester i Provance såg jag ett blommande lavendelfält, så vackert det är! Därför är min favoritfärg blålila som lavendel!

Petronella sa...

Grattis till en inspirerande blogg!
Min finaste färg är den som Östersjön har på våren när man går längs stranden på strandängarna på Öland. Den grå kalkstenen möter det grönblå vattnet och en klarblå himmel. Fjolårsgräset är grått och ljust brunt.
Östersjöblå är min favoritfärg.
/Petronella

Vickan-Pickan sa...

Grattis till en miljon, wow! Min finaste får är den där magiskt grönt-turkos-blåa som man inte riktigt kan definiera vilken färg det egentligen är. Den är bara magisk. När jag var liten hade mamma en böljande klänning i den färgen och med sitt blanksvarta hår blev hon vacker som en superhjälte-gudinna när hon tog den på sig (och nu med sitt blankgråa hår är hon precis lika vacker i medelhavsturkosblågrönt) Så nästa gång jag hittar den där rätta färgen ska jag sticka något till mamma för att fira den där känslan av "titta här kommer MIN mamma och hon är den finaste människan på jorden"

Otaliga projekt sa...

En miljon! Stort grattis och all respekt. När jag har läst övriga kommentarer så är många av dom väldigt vackra beskrivningar om varför just deras färg är favoritfärger. En del beskrivningar är så vackra och talande att man nästan kan känna det själv.
Min beskrivning är mer krass.....Helt plötsligt "mittilivet" drabbas jag av en allvarlig depression och av förklarliga skäl så tillbringas ju all tid i hemmet och mestadels i pyjamas:). Efter att alltid varit klädd i svart, polo, kavaj och boots-typen, så blir jag lite crazy när det är dags för inköp av ännu fler pyjamasbrallor så väljer jag storblommiga i rött/rosa/cerise och tänker "ja, saker och ting kan ju knappast bli värre". Efter att nu i några år valt just den kombon så har jag nu gått vidare och börjat flörta med orange, varm orange. Och nä, det har inte blivit värre.....:)
Tack för alla färginspiration!
Sarah.

Kristina H sa...

Grattis Lotta! Älskar dina färgarbilder!
Blodapelsiner, en skinnfri klyfta där man ser allt från mörkt vinrött till ljust orange glittra! Jag bara älskar det! Och sen smaken, syrligt uppfriskande! Mm!

Birgitta S. Öhman sa...

Grattis Tant Kofta!
Jag har följt dej länge, även köpt lite mönster av dej. Tappade bort dej ett kort tag, då jag fick installera om datorn, men nu är du tillbaka.
Min vackraste färg är HÖSTEN, alla gula, röda och bruna toner är såååå vackra. Kan ju säga att hösten är min favoritårstid, alltid med dessa vackra färger som lyser upp vår vackra natur här uppe i Norrbotten.

Ing-Marie i Säter sa...

Hej Lotta!
Din blog har jag följt i många år. HAr sett hur du hittar på nya vägar och får andra inriktningar i vår härliga hobby. Men du har gjort ngt mer av det. Favoritfärg år nog Mörk Turkos eller en klarblå färg. Gillar färger mycket.
Grattis till miljonen!
Ing-Marie i Säter

AnnaM sa...

Jag älskar grönt - alla tänkbara nyanser av grönt går hem hos mej. Jag har alltid tyckt om att klä mej i grönt och min man pratar nostalgiskt om en intensivt smaragdgrön sidenklänning som jag bar sommaren 1984. Loppisfynd för 15:-! Den hänger fortfarande i garderoben och det händer att jag tar fram den och riktigt njuter av färgen. Numera är den en aning för liten, men det skulle säkert gå att sy om den så att den passade.

Grönt passar med det mesta och själv sätter jag gärna rött och orange mot grönt.

Mörkt grönblå och en viss varm, närmast mörkt bronsfärgad, brun är en annan färgkombination som jag tycker mycket om. Det är lätt att hitta garn i den perfekta grönblå nyansen men det bruna är svårare. Många bruna garner är livlösa och saknar den värme som kan finnas hos brunt.

Det är härligt med färger och häftigt när man hittar en oväntad kombination!

Anonym sa...

Älskar din blogg. Tittar in varje dag om någon nytt hänt. Har prövat några av dina fina pulsvärmar mönster. Rosa i alla nyanser är min favoritfärg. Min favoritblomma är rallarros. Så vacker färg. Mvh Susanne Eriksson Borlänge

Anonym sa...

GRATTIS till "miljonen"
Min favoritfärg är lila, blålila, mörk lila, egentligen alla lila nyanser.
Det kan man se i min trädgård också det är mest åt det blålila.

Maria Severinsson

Kattis sa...

Jag har ju också den här bloggen att tacka! Som nybörjare i stickandets konster hakade jag ju på din uppifrånochnerkofta, lärde mig massor, fick gott sticksjälvförtroende, och blev fast.

Faluröd, det är min absoluta favoritfärg!

Ger mig på att tipsa om färgteman:
Gillar personligen världskartor och jordglober, med alla sina vackra färger! Den vanliga, den antika, och så den som hämtat färgerna sina från National Geographic.

Kattis sa...

Glömde ju att motivera mina färgteman:
Lika magiskt som jag tyckte att det var då jag var liten, att sakta snurra på en jordglob, eller dra fingret över en karta, drömma mig bort. Vår stora värld, där färgerna vävs samman till en helhet. Lika magiskt tycker jag att det är, att göra precis just så, än idag!

Anonym sa...

Grattis till en fin blogg!
Min favoritfärg är lila, lavendel. Jag har en längtan att komma till Frankrike och gå bland lavendelfälten och insupa doften och se denna prakt av lila. Under tiden odlar jag mitt lilla lavendelfält i trädgården. I hemmet kan nog ingen missta sig att jag gillar lavendelfärgen.
det är en färg jag vill se bland dina garnfärger med limegrön som oxå tillhör favoritfärgern. Det är färger som lyfter mig, gör mig glad och som jag inte trodde passade tillsammans.
kram

Karin Å sa...

Grattis till alla besökare. Jag gläds ofta åt dina inlägg och blir glad av alla färger du får fram när du färgar. Min favoritfärg är den mörkt blå, lite varma som är på himlen strax efter att solen gått ner innan det blir helt mörkt. Den ger mig ro.

Anonym sa...

LILA, LILA & åter LILA! Bara för att alla toner av lila helt enkelt gör mig lycklig! TACK för att du finns och förgyller min tillvaro med dina underbara garner och GRATTIS till en miljon unika besökare!
Mvh Carina Olofsson
bjorvattnet(a)telia.com

teresa sa...

Coolt att du vågade ta steget och satsa. Du verkar ha hamnat helt rätt. Grattis till framgångarna!
Själv älskar jag färg som sådan, nyanser kan göra mig lycklig. Men allra finast är nog ändå gråblå jeanstoner, som havets skiftningar.
Kommer ut till dig och köper blått garn nästa gång du har öppet.

Anonym sa...

Oj över 1 miljon nu ser jag! Det förstår jag för du har en underbar och inspirerande blogg som jag följt i flera år nu.

Favoritfärger är alla i den kalla röda skalan från ljust rosa över mot riktigt rött och mot kall cerise. Bäst gillar jag kall mörk cerise eller magenta. Det är en riktig mustig mättad färgkick som jag återkommer till ofta.

Hälsn. Bellis / bellis23@spray.se

Maritas Maskor sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Maritas Maskor sa...

Och ja, just det! Kom på ett tema!
Det skulle kunna vara gammalrosa (som i min kommentar ovan, plus tex. blå, gul, orange och grön i samma stil, alltså smuts-dov med skiftningar i färgen... Jag tänker som blommor och blad.
Kram Marita

Anki sa...

Havsblått är min absoluta favoritfärg. Den skiftar från ljusaste blått till klarblått och petrol, med inslag av grönt och marinblått..jag letar efter spår av den färgen överallt och jag blir lika glad varenda gång jag ser den. Påminner om sommar och semester även i gråaste november. Med vänlig hälsning Anki

Ina sa...

Akvamarin...eller medelhavsblå, där de vita kalkstenarna på botten speglar himlen , så att vattnet får den där underbara turkos färgen, som får just mina ögon att glittra lite extra.

Anonym sa...

Grattis till alla besökare
Min favvo färg är TURKOS bara därför att ..... Jag blir glad av den
Just nu stickar jag en uppifrån och ner kofta med lite hjälp och inspiration från ditt häfte och få finns det turkosa ränder
/ Malin.berglund@edu.kalix.se

Anonym sa...

Grattis , Grön som bara du kan färga , en färg som man blir vår glad av och som blir lycka en mörk november dag
Susanne S/ zuzaxx72@hotmail.com

eddy sa...

stort grattis lotta" i miljon besökare är ju så himla häftigt, men inte förvånande. du är nämligen också himla häftig!

min finaste färg är hallonröd. men allra helst den hallonröda som färgat lillebrors fingrar när vi plockade hallon ihop om somrarna på vårt landställe. i timmar gick vi och plockade och jag fyllde ihärdigt min kopp till mammas hallonpaj. När det var dags att gå hem tittade jag på min brors kopp som var nästintill tom men istället bar hans mungipor och fingrar tydliga hallonrester. och trots att han ätit upp alla hallon och inte fått med sig någonting alls till pajen så kunde jag inte bli arg. för han var ju min ursöta lillebror rödfärgad utav trädgårdshallon. sån hallonfärg är min favorit =)

Eva Johansson sa...

Hej!
Tack för en mycket trevlig blogg.
Min finaste färg är. Den gröna nyans som bokarna har precis när löven spricker ut den gröna nyansen finns endast ett par timmar.
Ha en bra dag
EVA

Anonym sa...

Grattis till en underbar blogg och ett stort antal besökare!
Min favoritfärgskala har jag hittat när jag sitter vid havet och ser solen gå ner bakom horisonten i väster. Om jag då vänder mig om och tittar söderut som kommer skymningen, den blå och grå, krypande. Just den där färgen mellan blågrå och den gulröda solfärgen, den är så fantastisk. Kanske just för att jag älskar de där stunderna vid havet!
Hälsn
Ulla Hultqvist
ulbima@hotmail.com

maria e sa...

Hej,
Tack för en trevlig blogg!

Såhär i OS tider kommer jag och tänka på konståkning och på den tiden TV sände i svart/vitt. Beskrivning av färger (på dräkterna) var en del av kommentatorns jobb.

Två färger tycker jag är beskrivande: mörkvit och solblått.

med nål och tråd sa...

Ett stort stort grattis till att du spräckt miljongränsen!! En av mina absoluta favoritfärger är apelsin-orange, eftersom den både är fin i sin ensamhet, men också för att den piggar upp andra färger när man kombinerar den med andra dovare färger. En grymt bra färg helt enkelt.

Two sa...

Gratulerer, flott blogg du har! Eg likar dei blå og blålilla fargane, dei er svale å sjå på, men varmar mykje likevel!

Anonym sa...

Hej och grattis till din miljon. Din blogg ger mig mycket inspiration. Jag har röd som favoritfärg. Har alltid funnits med, från sommarstugans falu rödfärg till julens röda. Den gör mig pigg och ger mig energi. //Maria
maria.sundstrom64@gmail.com

Anonym sa...

Grattis Lotta :)
Min favoritfärg är guldgrön.
Den färg som t.ex. den gräsgröna guldbaggen
lyser i. Den färgen är nog inte så lätt att få fram
när man färgar garn -kan inte förstå hur det skulle
gå till. Men den är allra vackrast tycker jag -kanske för att den skimrar i grönt, guld och lite brunt. Det är ingen självklar färg utan en magisk blandning av det bästa :)

Hälsningar Lotta H

Karin Jönsson sa...

Trevlig blogg och trevliga koftmönster. Lätt att få till efter sitt eget huvud. Tack för det! En färg när världen är full av vackra färger och kombinationer. En ful färg kan lyftas till det vackraste om den får stå tillsammans med sin bästa kompis. Men färger som jag gärna dras åt är petroleum, turkos och höstens varma guldlöv.
fina.jonsson@gmail.com

Hälsningar Fina

E sa...

Hej hej,
min favoritfärg är är lite mörkare stenfärgad, någonstans mellan mellangrå och mörkgrå med lite inslag av mörkare grafitgrå.
Anledningen är att jag tycker att stenar är otroligt vackra och beständiga. Jag kommer alltid att tänka på oändligheten när jag ser denna färg. :)

Mvh Emmelie

Stickorren sa...

Oj, att räknaren kan komma så långt! Jättekul!
Min färg är blå. Jag tror att man ser färger på olika sätt och mina ögon har valt att se världen i blått. Min mamma har berättat att när jag var riktigt liten så kunde hon hålla fram något där jag skulle välja, en blå och en annan färg, det var alltid den blåa som jag tog. Så blått har alltid följt mig.
Flera blå nysanser, från mörkt till ljust men häftigast är nog samma färg fast olika ljusa och mörka nyanser.

Anonym sa...

Hej Lotta!! Grattis till dina alla besökare!! Angående färg: blått blått blått! Det är en färg jag gillar! Mia

Karin Falkesjö sa...

Grattis Lotta

Min finaste färg är ljusrosa för att min mamma virkade en dress åt mig när jag var liten i just ljusrosa <3

mia carlsson sa...

Grattis Lotta, det är tack vare dina ideer och nytänkande som gör att du har så många besökare.
Jag är en höstmänniska som älskar grönt och orange gärna i starka färger.
Hemma har vi en gammal barnbok som handlar om två kissar med färg och man kan undra var färgerna tagit vägen som Skärt som grisen, Brandgul som apelsinen och Gredelint som violer hälsar Mia i Tollered

Anneli sa...

Grattis och gud, va skoj! Det är ju självklart att du har så många följare så fin blogg som det här är! Och dina garner är ju helt underbara!
Jag har följt din blogg i flera år och inspirerats till att starta en själv. Och jag har ju ditt Uppifrån och ner Koftemönster men jag har inte riktigt kommit dit att jag vågat mig på att sticka en kofta ännu. Jag vet att det är lite löjligt, men detta kanske kan få mig att göra det, nu. Alltså om jag vinner lite härligt garn från dig. En spark i baken, liksom! ;)
Och det där med färger... Alla färger är ju så vackra på sitt sätt. Men en färg som tilltalar mig lite mer är kanske en turkos, petrol, havsblå färg som jag bara njuter av att vara i och vila med och leva vid....

Kicki sa...

Hej hej
Grönt måste det bli. Naturen, ungdom, växande, trygghet och välbefinnande. Gröna rum är hemmets lungor. Platser för eftertanke, krafthämtning och stickning. Grönt är skönt helt enkelt.
Kunde inte bestämma mig...så det får bli två färgteman.
"I skymningslandet" - precis när solen smyger sig ner över stad och land och färgar himlen svagt rosa. Marken blir till grafitgrå silhuett och diset gör att det gröna blir lite mer grått än vanligt.
"SnöflingeStorm" - kisande ögon i motvind mot virvlande snöstorm där allt är mer eller mindre vitt. Fluffigt som nysnö, strävt som skare och blankt som ishockeybana. Vitt helt enkelt.
Hälsningar Kicki

Mia stickar sa...

Sen en tid tillbaka är det grönt som gäller, i alla fall när det gäller garn! Har stickat en Pyttipanna i ett grönt färgskiftande garn som jag bara älskar! JAg kan inte förklara varför jag dras till grönt men så är det!

Agneta sa...

Jag gillar nog många färger och lite olika i perioder, men en färg som alltid har följt mig är blått i olika nyanser, blått som himlen och havet. Sen älskar jag jeansblått också och går nästan alltid klädd i jeans.

Kerstin sa...

Hej!jag älskar naturfärger, har själv i min ungdom gått i en s.k. handarbetsskola där jag bl.a lärde mej färga garn med växter. Jag älskade då, och gör det fortfarande, naturfärger, höstens färger, mossgrönt, brunt, orange, gult.
hälsningar Kerstin från södra Finland

Katarina sa...

15 år gammal och med mycket låg självkänsla, hade jag på mig en cerisefärgad tröja på ett kalas och fick för första gången höra att jag var söt. Det betydde mycket, just då.
Färgen cerise eller fuchsia är fortfarande - 46 år senare - min favoritfärg.

Grattis till trevlig och inspirerande blogg!

Tina sa...

det här är mitt andra inlägg, men kan inte låta bli då jag kom på ett till färgtema- SOMMARÄNG, vilka färger ryms inte på en sommar äng? -alla nyanser av grönt- darrgräs,tåtel, blå som på förgätmigej, blåklint,styvmorsviol, gul som kungsljus,kärringtand,lila som ulltistel osv.

Miriam sa...

Hej
Jag älskar grönt, den där varma guldglänsande mossgröna nyansen.

Anonym sa...

Så många besökare. Imponerande!
Jag har inget stort bilintresse men då jag var en åtta-tio år kom en oerhört vacker bil körande. Den glänste i solen och färgen var djupt brunorange. Jag blev så imponerad av den här bilens skönhet och färg så jag frågade vad det var för bil, för en sån ville jag ha då jag blev stor. Kan bara konstatera att smaken var god redan då för det var en Porsch. Tyvärr har jag nog inte blivit stor än för inte står det en Porsche utanför huset.... än. Hur som så har jag alltid gillat brunorange med lite glitterstänk i sedan dess. Färgtema som aldrig är fel är höstlöv. Sprakande guld till dovaste brunt och allt där emellan.
Bea
Sunnanlid@bredband.net

Maritha Lechnio sa...

Grattis Lotta till din fina blogg som inspirerar o glädjer! Min finaste färg är grönt, i många nyanser men helst den ljusgröna som träden har i vårens tid. Det betyder hopp om ljusa dagar o en varm tid att må bra i.

HantverksLustAnne sa...

GRATTIS till alla följare! Tack för att vi får följa dig!
Jag älskar färgspelen i saltvattenssköljda musselskal!
Ett par musselfärgade vantar skulle jag tyckt varit vackert!
Vitt, ljusblått, lila, rosa-lila, blått i flera nyanser!
En riktig västkustvante!

Christina sa...

Hej!
Blått är fint, tycker jag. Kan bara aldrig bestämma mig för om det ska vara mörkt djupblått som riktigt gammal fin sammet eller glatt klarblått som blåklint när de är som blåast eller skiftande som himlen klockan tolv en varm sommardag. Men alla sorters blått behövs!

Anonym sa...

Grattis till en fantastisk besöksstatistik på din blogg. Jag är en av dem som tittar in med jämna mellanrum för lite inspiration etc. Två uppifrånochner har det blivit efter din handledning :) Jag gillar nog nästan all färg men kanske är det så att blått ligger lite extra varmt om hjärtat. Det kan vara himlens alla nyanser men också stormblått. En höstdag vid västerhavet när det blåser rejält är vackert, mäktigt och en favoritdag för mig.
Hälsningar
grettve@live.se

Lillemor sa...

Också jag sällar mej till hyllningskören. Drygt en miljon besökare - det är stort. Och välförtjänt.
Jag vill dra en lans för svart. Inget är bara svart. Det är blänkande lakrits och stumt stenkol. Det är svartnatten som sveper sej runt en som en glesstickad sjal.
Det eleganta, rena som är klangbotten åt andra färger.
lillemor.johansson@gmail.com

Madelene Gustafsson sa...

Grattis!
Den finaste färgen är ljus lus rosa. Den skall vara nästan vit. Man skall ana den rosa färgen. Jag blir så glad när jag ser den för då är det vår och nästan sommar. Det är nämligen äppelblommans färg.

Kram
Madde
madde@hotmail.se

Anonym sa...

"Ta gult mamma, du älskar ju det" påminnde min dotter i höstas när jag stod på Sommarfuglen och valde mellan ett grått och ett grönt garn till en kofta. Det tackar jag henne för nu. Gult är jättefint. Fast jag gillar grönt och grått också...
/Maggan i Växjö

Ammi sa...

Hej och grattis!
Tittar ofta in på din blogg och inspireras.
Det var länge sedan mina barn var små men nu har jag börjat sticka och virka barnkläder igen. Ullgarn i barnfärger är svårt att hitta, åtminstone i de färger jag vill ha.
Skulle vilja ha BARNfärger, inte för flickor eller pojkar, utan BARN.
Pojkrosa? Lekgrö? Flickblå? Busorange?

Lycka till med att nå 2 miljoner!

ela sa...

Grönt........
Som barn minns jag hur jag låg på rygg i lillskogen och tittade upp på trädkronorna........
Kanske det är därför jag gillar grönt!
Tack för din härligt inspirerande blogg...........
:) mvh
elainesbild@yahoo.se

Sol Andrea sa...

For eit par år sidan fann eg to gamle hesper (härvor) på loftet (vinden) i huset der mormor voks opp.

Dette garnet var ikkje merkt på nokon måte, men eg er sikker på at det er frå ca 60-talet 100% ull, i omtrent fingering weight.

Og fargen... Den blå-grøne. Grønare enn petrolblå, men blåare enn flaskegrøn, og heilt umogleg å ta riktige bilder av. Innandørs er den blå-blå, men i kveldslys kan den vere knallgrøn, og den er berre så FIN.

Eg har strikka eit shawlette og ein baby-cardigan, og har framleis ei hespe att. Tanken på at det ikkje finst meir gir meg angst for å bruke det opp. Eg vil, men eg vil ikkje.

Tenk om du kunne ha laga meir...

:)

evahanda sa...

Grattis till miljonen besökare!

Grått, "fårgrått", inte infärgat grått. För att det är skimrande och för de går bergen.

Blått, indigoblått. För att gamla jeans är så vackra och för havet.

evahandablogg.blogspot.se

Monica sa...

Blått är nog min färg, just nu har jag fastnat för rökblågrå färg.

Har gjort ett par maskintovade vantar i den färgen och jag blir så glad när jag tar i dem .

Monica
moncan_1@hotmail.com

Anonym sa...

Grattis, så himla roligt!
Finaste färgen? För några år sedan skulle jag sagt svart... Men nu vet jag inte riktigt. När jag tittar på mina garner så är det mest mörka färger men så ser jag en lite uppkäftig rödorange som är alldeles underbar och den gröna som är så klar att jag får blunda för att inte bli bländad! Men om jag ska välja endast en så får det bli bilden med dina röda garnerna mot din faluröda husvägg!
Vänligen ewa wahlgren

Anonym sa...

Min favoritfärg är blå, men nyanserna varierar. Just nu är jag väldigt svag för turkos, alltså åt det grönare håller. När mina små flickor var mindre tyckte jag mycket om ljusblå, och själv går jag nästan alltid klädd i mörkblå jeans. Havet är också en stor källa till glädje och lycka, och i havet finns en oändlig mängd blå nyanser. Älskar blått!

Emelie
citronochvanilj.blogspot.se

Anonym sa...

Hej och lycka till!!! Känner igen mig från grafisk designer till att ta hand om det våra får ger: ull-garn, kött-mat och skinn som bl.a. ger kuddar, bräm och framför allt glansiga vackra skinn. Jag ångrar mig inte en tum.
Ja så var det färger.... den vackra starka engelskt röda hjärtefärgen har alltid följt med tätt följd av omåttligt vackra guldockran som kan få fräs på en sten tätt följd av lite blyga förgätmigejblå som smyger runt lite och bara ÄR. Suck!!! Jag kan hålla på hur länge som helst om färger.
Ha det bra ska titta förbi på fårfesten i Kil.
Med vänlig hälsning,
Helena Mattsson, hemadesign@mac.com

Anonym sa...

Jag vill föra fram LILA - även om klarrött och orange är mina "favo-färger" just nu. Jag har en särskild relation till lila. Eftersom min mamma avskydde färgen visste jag inte att den fanns förrän jag började skolan och fick en färglåda med en lila krita. Jag målade frejdigt lila himlar med klart lysande gula solar... En lila jumper blev senare mitt första klädköp på
egen hand.
Vinrött, som min mamma älskade och helst klädde mig i, undviker jag fortfarande.
Tycker för övrigt att lila kan vara ett färgtema för sig. Så många vackra nyanser finns - från ljust rosalila till mörkt blålila eller grålila.
Kin
kin_odot@hotmail.com

Viffla sa...

När jag var liten tyckte jag att gul var den fulaste färgen av alla: jag växte upp i ett intensivt hat mot färgen gul. Sedan hände något, i sena tonåren klädde jag mig i en färg i taget en lång period. Det började med grönt, fortsatte med blått och efter att alla andra färger var "använda" återstod gult. Där fastnade jag, för gul är fortfarande min favoritfärg även om jag nu oftast klär mig lite mer färgbalanserat. Just nu stickar jag dessutom i gul filisilk, den är helt underbar!

Lilian Engstrand sa...

Hej! Grattis till en miljon läsare. Jag gillar din sida och är inne på den ibland flera gånger i veckan. Angående färger så älskar ja klarrött. Den där röda färgen som varken dras mot blått eller gult. Bara den enkla klara röda. När den kombineras med knallrosa och/eller klarorange, då myser jag. Det ska " nästanskärasig". Härligt!

Anonym sa...

Blåbär och mjölk, mycket blåbär och ett och annat grönt blåbärsblad får komma med för att lighta upp lite..
Britt-Marie Sjöberg

Marias stickning och läsning sa...

Grattis Lotta och lycka till! Det är fantastiskt roligt och inspirerande att följa dig här på nätet. Hoppas vi ses igen irl, förr eller senare hoppas jag kunna hälsa på dig i Romelanda!
Det som framför allt är så njutbart med stickandet är för mig att kombinera färger allra helst i flerfärgsstickning. Min favoritfärg i alla former är BLÅ. Det har gällt så länge jag kan minnas. Som barn la jag alltid beslag på det som var blått i strid med min syster. Blått är havet och fjällen och himlen.Ljust,ljust blått, klarblått, mörkt marinblå, men också starkt lysande turkos och petrolfärger som lutar åt grönt. Allra, allra mest tycker jag om ljust blågrå nyanser, som den härvan filisilk du skickade efter stickstämman. Den blev en mycket älskad sjal i ditt "ax-mönster" som jag använder dagligen.

Marias garnhändelser sa...

Lila är alltid rätt, har alltid varit det (för mej) och kommer (antagligen) vara det..... För det är hård tävlan mot alla andra vackra färger.

Färgetmat purple rain kunde väl vara något för tant kofta att sätta tänderna i :)

Anonym sa...

En del skulle säkert säga att den är trist, men grått är min älsklingsfärg. Med en utvecklingsstörd son så är den grå vardagen vår bästa vän. Den står för lugn och trygghet. Men vi förgyller den gärna med droppar av någon av regnbågens alla färger.
Grattis hälsningar
Kristina Andersson

Lena sa...

Lila är min färg. Gärna melerad. Den färgen kan man använda året runt. Mina favoritplagg matchar alla lila.

Lena sa...

Lila är min färg. Gärna melerad. Den färgen kan man använda året runt. Mina favoritplagg matchar alla lila.

Moa O sa...

Jag är en riktig gulnörd! Det är min styrkefärg.

Men jag är väldigt kinkig med nyanserna, ingen andefattig dass-naturfärgad, eller plast-kycklinggul, nej! Sval solgul, knallig solros eller varm senap.
Jag älskade det gula tweedgarnet du hade med i Älvsjö, likaså ditt rödgula äppelgarn, och skulle tycka att det vore ashäftigt att se en hel koffert med gult i huvudrollen, och inte bara som en kontrastfärgskusin.

Från en lärare till en annan. <3

Bluebeginnings sa...

Jeg var på Syfestivalen i Älvsjö og kjøpte verdens fineste turkisfargede hesper av deg der. På toget hjem til Norge skinte en lav sol gjennom mørke trær, og jeg begynte å drømme om et svart garn med små, små, små innslag av orange - og så ville jeg (kanskje) strikket det opp sammen med et hvitt garn, for det lå jo snø på marken langs togsporet gjennom Värmland. - Nå tror jeg ikke du bruker å farge flerfargede garn - men en varm, melert orangefarge kunne jo bli til en maske her, og en maske der.... - sammen med ett hespe sort og ett hespe hvitt.

Og ellers synes jeg sjøgrønt går så fint sammen med turkis, så en dyp, rik sjøgrønn farge ville matche den turkisblå du allerede har i sortimentet...

Hilsen Anne fra Norge (Bluebeginnings på Ravelry).

Elisabeth sa...

Finaste färgen (-rna) - grönt som när man går i skogen och hamnar i en matta med björnmossa. Eller hösten intensiva färger med grönt, gyllene och rostfärgat när klorofyllet drar sig ner i rötterna på ett träd. Rostfärgat rönn mot mörgrön gran... När man hittar vissene löv som ligger i mossan - och några av dom är trattkantareller som gömmer sig med sina brungyllene stjälker, och kanske en liten gyllenorange kantarell mitt i den gröna mossan... Jo, mest grönt, men även de andra höstfärgerna.

Anonym sa...

Grattis! Inte konstigt med så många besökare.Din blogg är ju alltid så trevlig att läsa och nyttig med tips
om hur man kan göra.För att inte tala om alla underbara bilder på dina färgade garner. Kollar varje dag
om det finns något nytt på din blogg.
Min favoritfärg är absolut BLÅ. Alla mörkare blå toner, gärna åskblå, petrol, lilablå. Älskar nog alla dina
blå färger.Egentligen tycker jag att alla dina färger är så fina även de som jag i vanliga fall inte gillar.
Sedan tycker jag väldigt mycket om grått också men det skall vara "fårgrått" alltså de naturliga ullfärgerna.
Hälsar Margaretha Gustafsson

«Äldst ‹Äldre   1 – 200 av 233   Nyare› Senaste»