torsdag 6 februari 2014

Var med….

mig och fira! Alldeles snart passerar besöksräknaren 1000 000 = 1miljon unika besökare här på bloggen. Sitter här och nyper mig lite i armen och undrar om det är sant, men så är det.
Den 25 augusti 2008 skrev jag mitt första inlägg, tänkte att "nu börjar jag också, det är så kul och inspirerande att läsa andras bloggar". Jag valde mellan två bloggnamn, "Lottas Loppis" eller "Tant Kofta". Idag tackar jag högre makter att jag valde det sista! Tant Kofta bloggen har faktiskt förändrat hela mitt liv. Jag har fått många fina vänner, lärt känna en massa rara människor, lärt mig en massa nytt och bytt yrkesliv. Från lite sliten men välavlönad rektor till glad och entusiastisk och lågavlönad småföretagare i garnbranschen.
För att fira detta utlyser jag nu en tävling som också är ett lotteri med finfina priser, dvs garner som jag färgat. Som du säkert vet har garnfärgning blivit en av mina huvudgrenar och min intention är att utvecklas vidare. För att fortsätta med det har jag skapat hashtaggen #finastefärgen på Instagram för att hitta inspiration till nya nyanser. Och nu letar jag vidare…………………...
För att vara med i lotteriet vill jag att du skriver en kommentar här på bloggen (ingen annan stans än här) där du berättar vad som är din finaste färg och varför. Kanske är det något minne eller händelse som gjort att det är just den färgen du gillar. Märk också ditt kommentar så jag kan nå dig. Om du har en idé till ett färgtema är jag väldigt tacksam om du bidrar med det. Förutom lotterivinster kan det bli så att vissa #finastefärgen färgas upp. Sprid gärna detta så att riktigt många förslag kommer in och ju fler kommentarer som kommer desto fler vinster blir det.
Fram till den 20 februari är bloggen öppen för förslag och den 22 februari kommer resultatet.
Många hej och hopp från Tant Kofta - Lotta

232 kommentarer:

«Äldst   ‹Äldre   201 – 232 av 232
Josephine Gustavsson sa...

Hej Tant Kofta! Min finaste färg är den färg som min studentbalklänning hade. Det var en lila färg, och i den fanns det toner av både ljusblått och rosa. Den blåa tonen skulle jag beskriva som hortensiablå, och jag hade en sån blomma i håret och det lyfte verkligen fram den blå färgen i klänningen. Den rosa färgen finner man också i hortensian, de blommor som har rosa blad. De här två färgerna tillsammans bildar verkligen den perfekta lila färgen. Tycker det är så fint när man kan se andra färger i en färg, som liksom bara skymtar fram! Kanske skulle du kunna ha ett hortensiatema!

Lovisa sa...

Grattis och hurra!

Jag älskar framförallt alla nyanser av blått. Det handlar inte så mycket om enskilda minnen som känslan av pepp och glädje som de ger mig, och mina ögon fastnar alltid vid det blåa.

Utöver blått tycker jag om alla färger som glänser till lite extra så ett tema, som verkligen skulle fånga alla mina finaste färger, är ädelstenar. Gnistrande safirblått, smaragdgrönt, rubinrött, brons och guld! Oh vad jag skulle älska det.

Inger Öhlund sa...

När jag ska välja färger blir det nästan alltid samma sak: grönt, rostbrunt och svart. Gärna i kombination. Det gröna får gärna vara en mustig, mörkgrön, mättad grön men samtidigt dras jag till min barndoms favirotfärg som var ljusgrön. Jag minns ett par krimplinbyxor (stavas det så...) som mamma hade sytt åt mig. Kvaliteten är inget jag längtar efter men färgen var läckert ljusgrön. Oj vad jag kände mig fin!

Emma H sa...

Grattis till så många besökare! =) Med en så bra blogg är det inte konstigt att många lockas hit :)

För mig har den finaste färgen ändrats med åren, som barn kunde jag inte tänka mig andra färger än en klarröd och marinblå.. Men sedan tonåren har jag haft en oförklarlig kärlek till grått och lila. En skarp och klar lila tillsammans med en härlig järnvitriol-grå, som en gammal sjöbod..

Det var precis så jag inredde mitt egna rum när jag fick ett sådant, gråa nyanser i tapeterna, lila fönsterkarmar och järnvitriol-bets på alla möbler.. Finns inget rum som jag är så harmonisk i som det!

Anonym sa...

Färgen GRÖN har för länge sedan totalinvaderat mitt sinne.Så vad gör det-vi trivs så himla bra ihop!
Grattis till dig!
agneta.bosson@tele2.se

Anna Kj sa...

Grattis!!

Finaste Färgen är falurött mot grönska. Ett nyfärgat hus mot tidig sommargrönska, det är en av de finaste färgerna som finns. Sommar!!

Anonym sa...

För mig som älskar färger så är det många vackra färger. Men den jag ALLTID kommer tillbaka till är GRÖN. Jag skyller det på att jag var med i Mulleskolan när jag var liten, bara känslan av att sitta på en mossbeklädd sten och se ut över träden och öppna sdin gröna mulleryggsäck och dricka varm choklad var lycka. Så grön är min färg för nyanserna är så så oändliga/Hälsar Anette Sagnell ( som är utan blogg just nu)

miastick sa...

Jag tror inte jag har kommenterat här. Har funderat på vilken färg som är min finaste, och det är helt omöjligt att välja. Men den färg som gör mig lugn och lycklig är blåbärsblå- mellanblå med lite lila stråk. Det är nog min lifetime favorite. I gott sällskap av marinblå, turkos, koboltblå mfl blå nyanser.

Mickelräv sa...

Min mamma säger det finns en Mimmi färg den är Grön. Jag älskar grönt i alla former men denna gröna är inte riktigt limegrön utan lite smått gulare. Men det är min finastefärg. När jag var yngre hade alla en favvo färg jag hade ingen. Mamma lärde mig älska alla färger. Men en dag så där 7 år gammal bestämde jag mig för grönt. Det har blivit en favoritfrg på riktigt genom åren och allt jag köper blir lätt grönt =).

Jag skulle nog gärna se ett tema från grönsakslandet sådär morötter, ärtor, aubergin osv. Det hade varit lite roligt :D

Tack för en riktigt schysst blogg och alltid vackert färgade garner

Kram
Mimmi

Krickelina sa...

Förstår varför du har så många besökare! Grattis!!!

Mörkaste bläckblått, gärna med mörka petrolstänk i, via alla blåa och gröna nyanser till lime.
Skogsgrön, himmelsblå, musörongrön, urtvättad jeansblå

Anonym sa...

Blått i alla nyanser. Kerstin

Anonym sa...

En fladdrande citronfjäril möter sommarens första blåvinge högt över blått hav och skimrande gröna toner ibland fjorårsgräsets bruna toner. Nyponros och skira slånblomster strålar i morgonljus - kan inte välja - alla färger är #finastefärgen för mig - Vågen är mitt
stjärntecken/ svårt att välja! Kristina Wikström- Borg

Unknown sa...

Stort grattis till dig!

Det finns så många fina färger, men det som jag tycker är allra mest inspirerande är havet. Havet en stormig höstdag, eller alldeles stilla en sommarkväll. Så fint och så härligt!

EvaL8 sa...

Färgen som följt mig genom alla stickår (det är många) är turkos och blågrönt av alla de sorter och nyanser. Min första egenstickade tröja hade den färgen och än idag börjar jag alltid att titta efter turkost/blågrönt. /Eva-Lotta

Johanna H sa...

Jag tilltalas alltid av ett bokomslaget vi har - boken handlar om rymden och är alla nyanser mellan mörklila och illröda, typ. Tema rymd! :)

Anonym sa...

Hej!
Grattis till dig! Alltid lika inspirerande att följa din blogg!1
Finns ingen som kan färga garner som du,så det så!!Min favvo färg är grön, naturligt samt behaglig för ögat.Tröttnar aldrig på den samt lätt att matcha!
Kram/Ulrika Skogstad
Ps.Lite åt mossgrönt.

Catharina sa...

Jag är hopplöst störtkär i rött! Rödrött, riktigt rött men även mer mot vinrött. Rött som i min älskade Fjällräven dunjacka! Rött som accentfärg i heminredning och som ett rött växthus. Vårt gula hus har röda markiser och jag älskar mina röda conversedojor!

Anonym sa...

Jag är en person som älskar färg! Att se hur färger harmoniserar med varandra å skapar en bild. Därför har jag svårt att välja en färg, som finaste färgen :) Om jag ska göra ett val så blir det RÖD, som drar mot vinröd dvs en kall färg. :)
Mvh Sandra Söderström

Myggan sa...

Oj, jag glömde ju nästan.
Stort grattis till alla dina läsare. Och det är vi som ska buga och bocka. Din blogg inspirerar otroligt mycket. Att äga ett Tant kofta-garn är att äga en skatt, tycker jag. Jag använder min axelvärmare i "Mullvads" garnet så ofta jag kan. =)
Jag gillar många färger och jag gillar starka färger, men alltid faller jag tillbaka på grönt. Kan man inte välja något annat så kan man alltid välja lite grönt. =) Grönt passar till de flesta andra färgerna också, numera även till blått. =) Mossgrönt, äppelgrönt och olivgrönt är allra finast.
Kram!
/Anna

Moa Johansson sa...

Gratulerar till besöksantalet! :)
Just nu befinner jag mig i en blå period. Blått gör mig lugn, harmonisk och glad. Jag älskar alla blåa nyanser de får gärna dra lite åt det gröna eller lila hållet så det skapas lite spänning och vibration i färgen!

Momimamma sa...

Hej tanten!
Min favoritfärg har varierat genom åren. Just nu stickar jag u mustigt brunt, men även i orange, turkos, rosa och limegrönt. Men om jag skulle välja just nu är finaste färgen den turkosa som havet kan ha i kombination med sol när man är utomlands. Lugn och varm.

Wivi sa...

Grattis till alla dina besökare.
Lila och vinrött är mina favoritfärger och har varit sedan jag var ung. Gillar även turkos men inte blått som är för kallt för mig.
Hälsningar
Wivi

Ann-Marie Gren sa...

Jag tycker i stort sätt om de flesta färger. Men jag får nog säga grönt och rosa i olika nyanser. Petrol går också bra. Gillar skarpt färgsättningen på dina garner.

Anonym sa...

Du har en jättetrevlig blogg! Det är alltid roligt att läsa och lära av dig!

Jag har en anteckning i en bok om en garnfärgning som jag kanske någon gång skulle försöka mig på själv. I en tidningsartikel såg jag en bild av ett handskrivet pergament, vars text bröts av ett prisma. Den marinblå texten övergick i lila nyans, sedan åt mörkrött/bordeaux, över till brun och sedan en mörk turkos/petrol, alla färgerna åt det dova hållet och de harmonierade väldigt fint. Jag har sedan dess föreställt mig ett tunt garn färgat i sektioner så att varje färg endast finns en gång och inte blir randigt utan en fin övergång från en dov färg till en annan. Jag har ingen aning hur man skulle åstadkomma något sådant, men kan man så kan nog du!

Vänliga hälsningar

Karin Faeh
karin.faeh@telia.com

Anonym sa...

Den finaste färgen måste väl ändå vara röd - kärlek, rosor och min faluröda sommarstuga!

Hälsar Maria Bodin

Maria sa...

Stort grattis Lotta! Här anmäler jag mig med i elfte timmen! Min favoritfärg är korallrosa. Det är en så fantastisk färg att jag aldrig kan motstå den! Så där riktigt sorbet-korall-rosa. Jag vet faktiskt inte varför jag älskar den färgen men så är det bara :). Stor kram och grattis än en gång!

Anna-Maria sa...

Just nu längtar jag efter att få se små blåsippor nicka mot en i fjolårsgräset så blåsippsblått får vara min favoritfärg nu

Anonym sa...

Grattis till så många besökare!! :)
Jag älskar ju mossiga gröna färger, olivgrönt och den fina limegröna du gör. Men det finns en färg som är mycket mörkare än en speciell lav. Den är som mörk och fyllig bärnsten, med lite skiftningar mellan jätte mörk bärnsten och bärnsten. Jag älskar den!
Disa (disascraftwork)
disashantverk@hotmail.com

Lillan sa...

Grattis till alla besökare!

Var själv så flitig mina första år på min blogg Lillans tuva men har haft problem med lite sjukdom och skriver lite tankar nu och då för tillfället.

Dina garner är så fina och du har en fantastisk känsla för färgnyanser.

Har flera " bästa färgen" och lite svårt att helt bestämma mig för vilken men har nu funderat färdigt.

Det blir medelhavsblågrönt!
I det salta vattnet ligger jag gärna och flyter. Det är ett av de få gånger jag kan känna att jag får smärtlindring i min bråkiga värkande rygg. Att låta vattnet smeka min hud och omsluta min kropp och bära den likt ett litet barn i sin mammas mage är en försmak av himmelen.

All gott till dig!

Min mailadress ; lillanstuva@gmail.com

Cecilia sa...

Finaste färgen är "hoppets blåa färg" och den är blå som blåbär, som blå som havet och blå som sommarhimlen, alla tre blandat! :-)

amaliai sa...

Stort grattis!Din blogg är super på alla sätt!
Min favoritfärg är blå - de mörkare föredrar jag.
Tack, gärna vill jag vara med i ditt jubileumslotteri!

Anonym sa...

Heavens Gate SOLUTIONS TEMPLE


BÄSTE VÄN,

MITT NAMN ÄR DR THOMPSON GABA OSEMWEGIE, AM A passcaster OCH JAG KAN förhäxat PÅ UPPDRAG OM:


** LYCKA SPELL,
** FÖRMÅN Stava,
** SEX Stava,
** Spells bryta kargheten
** PROMOTION trollformler (OFFICE ERBJUDANDEN),
** Lotteri vinnande trollformler,
** Trollformler för att laga din relation,
** Spells VETA framtida händelser,
** Har du lust rikedom,
** SKYDD trollformler,
** HÄLSA HEALING Spells,
** BEHÖVER DU HJÄLP ATT KOMMA TILLBAKA DITT SCAMMED

PENGAR,

** VAD ÄR VIKTIGT FÖR DIG,

KONTAKTA MIG IDAG OCH JAG SKA förhäxat FÖR DIG, BERÄTTA VAD ÄR DET VILL DU OCH JAG SKA GÅ om mitt arbete,
SKICKA MIG DINA VIKTIGASTE begär och jag SKA ARBETA MED MIN BEFOGENHETER I DIN FÖRMÅN.

Nedan finns mina kontaktuppgifter:
WEBBPLATS: http://heavensgatesolutionstemple.yolasite.com
E-POST: heavensgatesolutionstemple@gmail.com
Mobilnummer: +2348154270647

«Äldst ‹Äldre   201 – 232 av 232   Nyare› Senaste»