söndag 12 april 2015

Kurser i Växthuset under Maj

Har du lust att komma?

 Fullbokad lördag den 2:a maj 13-16
"Uppifrån och ner kofta"
Den ursprungliga med rektangulär halsringning
Att lägga upp maskor för halsen och sen sticka en kofta neråt med allt i ett stycke är helt suveränt. Det är enkelt, koftan passar alltid och blir som du vill ha den.
Modellen är en raglankofta med en rektangulär ringning, resten är fritt och upp till dig och hur du vill ha det. Figurstickad eller rak, tight eller vid och av vilket garn som helst. Under kursen går jag igenom koftans olika delar och moment. Du provstickar en lapp för att veta maskantalet vid halsen och samtidigt lär du dig osynliga ökningar och planerar koftans kanter. När kursen är klar har du hunnit lägga upp och börja sticka lite på din egen uppifrån och ner.
Medtag: Garn till en kofta, restgarn är perfekt och ta inte för tunt helst 
så tjockare 3,5mm . Långa rundstickor (150cm) i lämplig grovlek plus en rundsticka som är ett helt nummer tunnare till halskanten.  Anteckningsmaterial, måttband och en miniräknare.


lördag 16:e maj 13-16
Uppifrån och ner kofta med rund halsringning
En fortsättningskurs för dig som stickat kofta eller tröja med rektangulär ringning.
Under kursen går jag igenom några olika sätt att skapa en rundringad kofta eller tröja. Under kursen stickar du en provlapp med ditt garn , testar några olika ökningar och hinner att lägga upp och börja lite på din kofta.
Medtag: Garn till en kofta, långa rundstickor i lämplig storlek, öppnngsbara markörer, måttband, miniräknare och anteckningsmaterial
En kurs kostar 350 kronor, fika ingår
Kursen den 2maj är fullbokad, hör av dig om du vill vänta på en reservplats.
Har du lust att vara med hör av dig bums till
 hej@tantkofta.se

1 kommentar:

Black Lau sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.