torsdag 19 februari 2009

Snart är det vår!

Idag har det snöat och det är alldeles vitt utanför. Viola var ute en sväng med kameran innan mörkret kom och bilderna visar verkligen stillheten som är ute nu. Den övre bilden visar en kardtistel, den har jag tagit från mina föräldrars gamla trädgård. Pappa fick den av en arbetskamrat på 1970 som var botaniskt intresserad och delade med sig av allt möjligt. Bla fick jag en jättestor bananplanta, mitt stora växtintresse väcktes vid den tiden i början av tonåren.


Här är lite snö på en lav, i all enkelhet en stilig bild.

I helgen ska jag börja med växterna i solariet, det är benämingen på mitt rum i källaren för övervintring av blommor. Namnet på det lite ruggiga rummet har min man hittat på. Jag jobbade sen kväll när elektrikern (min svåger) var där och satte upp lysrörsarmaturerna. Väl hemma hörde jag ett tjoho från källaren. På en bit wellpapp (i det ruffiga rummet) låg "guldklimpen" i kalsingar och testade lamporna.
Vårjobbet med växterna är omplantering och klippning av sticklingar. Det brukar gå åt ganska många säckar jord. Ett vilsamt skitjobb som ger lön för mödan. Efter några veckor växer det så det knakar på verandan och sticklingar trängs i lådor som hänger i fönstren.

Även en vissen blomma har mycket skönhet, här en agapanthus som ser ut så här om sommaren.
Det ser lite småtufsigt ut nu, men lite ny jord och värme sätter fart på alltihop.
Jag har fått två fina utmärkelser och skriver lite om detta imorgon.
hej fr. Koftan

3 kommentarer:

kristina sa...

Låter som lite härlig lyx det där med "solarium" till växterna. Mina stackare står i mörker i min källare, men det mesta klarar sig ändå. Allt blir ju senare på det viset förstås.

fale artut sa...

Wow, så häftigt med en sådan Guldklimp! Och det var fint skrivet om blomman, det tycker jag att vi gör till ett Visdomsord! En dålig dag har väl alla! Men då kan man tänka på det att "även en vissen blomma har mycket skönhet".
Då känns det nog lite hoppfullare! Tack Koftan!

Anonym sa...

Hej! Tusen tack för det underbara "garn och te"-paketet! Jag har inte hunnit provsmaka teérna änny men de doftar ljuvligt. Kul att det fanns en plan för garnerna, jag ser fram emot att sticka pulsvärmare och valka vantar.
Tack ännu en gång.
/ Lina